Νέα Mέσα στην τελευταία δεκαετία περισσότερα από 550.000 άτομα υψηλής ειδίκευσης έχουν μεταναστεύσει, καθώς η παρατεταμένη οικονομική κρίση και οι περιορισμένες ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης αναγκάζουν όλο και περισσότερους νέους να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.
Η Ελλάδα... χαιρετίζει τη νέα γενιά των μεταναστών της. Νέοι, πτυχιούχοι, απόφοιτοι αξιόπιστων πανεπιστημίων, λαμπρά μυαλά στον τομέα τους, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα... πάτρια εδάφη για να αποφύγουν τον εργασιακό Μεσαίωνα που υφίστανται στην Ελλάδα. Στα οργανωμένα κράτη που πηγαίνουν έχουν, λένε, περισσότερες ευκαιρίες να δείξουν τι αξίζουν...
Το επόμενο βήμα της «γενιάς των 700 ευρώ» είναι η μετανάστευση. Χιλιάδες νέοι 25-35 ετών, στα πιο παραγωγικά χρόνια της ζωής τους, ρίχνονται στην αγορά εργασίας με κάθε καλή διάθεση να προσφέρουν στη χώρα τους. Η αδυναμία της ελληνικής αγοράς να απορροφήσει τα λαμπρά μυαλά, αλλά κυρίως η οικονομική κρίση, η συνεχής λιτότητα και τα φορολογικά μέτρα-θηλιά κάνουν τους νέους επιστήμονες να στραφούν σε άλλες χώρες, όπου οι προοπτικές για εργασιακή αποκατάσταση και ποιότητα ζωής είναι καλύτερες.
Η νέου τύπου «οικονομική» μετανάστευση ξεκίνησε ως τάση, αλλά τείνει να γίνει... μάστιγα. Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, ΗΠΑ και λιγότερο Καναδά ή Αυστραλία είναι οι προορισμοί που επιλέγουν οι πτυχιούχοι.
«Μέσα στην τελευταία δεκαετία υπολογίζουμε ότι περισσότερα από 550.000 άτομα υψηλής ειδίκευσης έχουν μεταναστεύσει σε ΗΠΑ, Καναδά και Β. Ευρώπη», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ) Σάββας Ρομπόλης.
Το «Εθνος της Κυριακής» μίλησε με νέες και νέους με λαμπρές σπουδές, αλλά και με άλλους επαγγελματίες, εξειδικευμένους και διακεκριμένους στον τομέα τους, που είτε βρίσκονται στην Ελλάδα και σκέφτονται να μεταναστεύσουν ή έχουν ήδη μεταναστεύσει.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ Η/Υ
"Ολα τα αρνητικά σ' αυτή τη χώρα"
Ακόμη ένας νέος που σκέφτεται να μεταναστεύσει προς τη Βόρεια Ευρώπη είναι ο Δημήτρης Ευθυμίου, ο οποίος περιγράφει με τα δικά του λόγια το γιατί: «Αυτή η χώρα όσο μεγαλώνω εγώ κι όσο γερνάει εκείνη τόσο με ενοχλεί... Αντί να εξελίσσεται και να ανθίζει και το βιοτικό επίπεδο να ανεβαίνει, όλο και περισσότερα άλφα στερητικά βλέπω να έρχονται ουρανοκατέβατα.
Α-ναξιοκρατία: να βάζεις στη θέση τον ξάδερφο που θα σου δώσει και κάνα ψηφαλάκι όταν χρειαστεί.
Α-ρνησιδικία, να βάζεις το «λαμόγιο» σε θέση ισχύος απέναντι σε αυτόν που ζητάει Δικαιοσύνη, ενώ λες στον τελευταίο περίμενε 5 χρονάκια για τη δίκη και άλλα τόσα για να τελεσιδικήσει.
Α-ναξιοπαθούσα πολιτική σκηνή.
Α-νίκανη να χειριστεί οτιδήποτε, από τα μικρότερα σκάνδαλα έως τις μεγαλύτερες προκλήσεις των καιρών που έρχονται.
Α-νέχεια για όλο και περισσότερους.
Α-μύθητο πλουτισμό για ολίγους.
Α-πουσία αισθήματος ευθύνης οποιουδήποτε είδους.
Α-αφορολόγητο για την Εκκλησία, το μεγαλύτερο real-estate agency της χώρας.
Αυτά τα άλφα τα στερητικά, λοιπόν, όποιος είναι υγιής συναισθηματικά και διανοητικά θέλει να τα αφήσει τρέχοντας πίσω του. Και να υποκαταστήσει τα άλφα τα στερητικά με τις γνήσιες και ατόφιες ιδιότητες, σε ένα υγιές περιβάλλον όπου το άτομο θα αναπτυχθεί και θα πιάσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του...».
ΒΑΣΙΑ ΑΓΓΕΛΗ, ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΣ
Με βασικό μισθό και ανασφάλιστη
Βρετανικό πτυχίο στην Ιστορία της Τέχνης και την Κοινωνιολογία. Μεταπτυχιακό σε Αγγλία και Γαλλία πάνω στην Κοινωνική Ανθρωπολογία, με εξειδίκευση τους λαούς της Αμερικής, της Ωκεανίας και της Αφρικής.
Οι σημαντικοί αυτοί τίτλοι σπουδών δεν βοήθησαν τη Βάσια Αγγελή να βρει στην Ελλάδα κάποια θέση εργασίας στον τομέα της. Επέστρεψε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2006 και εδώ και δύο χρόνια υποαπασχολείται ή εργάζεται με συμβάσεις σε θέσεις για τις οποίες έχει πολλά παραπάνω προσόντα. Τα οποία βοηθούν βεβαίως στο αποτέλεσμα της δουλειάς, αλλά δεν... πληρώνονται.
«Οσο για τις απολαβές μου, αυτές σπανίως ξεπερνούν τον βασικό μισθό. Δεν παίρνω επίδομα πτυχίου, ούτε ξένων γλωσσών, ενώ δεν είναι λίγοι οι εργοδότες που μου ζήτησαν να μείνω ανασφάλιστη», μας λέει. «Κάτω από αυτές τις συνθήκες, σκέφτομαι να ξαναφύγω. Πρώτη επιλογή μου είναι η Αγγλία, λόγω εξοικείωσης με το περιβάλλον, αλλά θα προτιμούσα τη Γαλλία, όπου βρίσκεται και η έδρα της UNESCO, για την οποία θα ήθελα να δουλέψω», μας λέει.
ΚΑΛΥΨΩ ΚΑΜΠΑΝΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΤΡΙΑ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ
Στην Ολλανδία με προσέλαβαν με αρχικό μισθό 2.400
Με τρία επιστημονικά πτυχία στον τομέα της συντήρησης Τέχνης, η Καλυψώ Καμπάνη επέστρεψε στην Ελλάδα γεμάτη διάθεση να βοηθήσει στη φροντίδα των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. Παρά την καλή διάθεση, όμως, η Καλυψώ σύντομα αντιμετώπισε τις πρώτες δυσκολίες. «Επιστρέφοντας από την Αγγλία αντιμετώπισα μια τελείως απογοητευτική και εξευτελιστική για την Ελλάδα πραγματικότητα. Δεν κατάφερα να αναγνωρίσω τα πτυχία μου, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχο πανεπιστημιακό τμήμα, οπότε θα αναγκαζόμουν να τα υποβιβάσω εξισώνοντάς τα με το αντίστοιχο των ΤΕΙ. Η εναλλακτική που μου πρότειναν ήταν να δουλέψω με σύμβαση 600 ευρώ, χρησιμοποιώντας το διετές Higher National Diploma που κατείχα. Υστερα από έναν χρόνο προσπάθειας και απογοήτευσης, αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου στο εξωτερικό», λέει.
«Μέσα σε λίγους μήνες αναζήτησης δουλειάς μια μεγάλη εταιρεία συντήρησης της Ολλανδίας, εκτιμώντας τα προσόντα που διέθετα, μου πρότεινε θέση με αρχικό μισθό 2.400 ευρώ τον μήνα», διηγείται.
Τα τελευταία δύο χρόνια η Καλυψώ ζει και εργάζεται στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας, «όπου το επίπεδο ζωής είναι πολύ ανώτερο από αυτό της Ελλάδας, τα δε κριτήρια αξιολόγησης αξιοκρατικά και δίκαια», λέει χαρακτηριστικά
ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Το Αμστερνταμ άλλαξε την ποιότητα της ζωής μου
Οι προοπτικές που (δεν) είχε στην Ελλάδα έκαναν τον απόφοιτο του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Φυσικής, Σταύρο Μελαχροινό, να αναζητήσει εργασία στο εξωτερικό. Εδώ και πέντε χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Ολλανδίας στον τομέα της διεθνούς εκπαίδευσης.
«Το επάγγελμα του καθηγητή στη χώρα μας έχει συγκεκριμένη πορεία και περιορισμένες δυνατότητες. Στην Ολλανδία το σχολείο στο οποίο εργάζομαι μου προσφέρει μεγάλες δυνατότητες σε επίπεδο διδασκαλίας, αλλά και σε επιμόρφωση, αφού μου δίνει κίνητρα να μη σταματήσω να ασχολούμαι με το επάγγελμά μου και την εξέλιξή του», τονίζει. Οσο για τα οικονομικά, «ο μισθός που είχα πριν από 5 χρόνια στην Αθήνα ήταν 1.000 ευρώ, ενώ τον αμέσως επόμενο χρόνο και για την ίδια δουλειά στην Ολλανδία έπαιρνα τα διπλάσια.
Σήμερα, οι απολαβές μου πλησιάζουν τις 3.000», λέει. «Η δε ποιότητα ζωής μου έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Ως πολίτης έχω άποψη, φωνή που ακούγεται, μπορώ να διαμαρτυρηθώ και να απαιτήσω απάντηση από δημόσια υπηρεσία, πληρώνω φόρους, αλλά βλέπω οι φόροι αυτοί πού πάνε. Εδώ υπάρχει κράτος πρόνοιας, υπάρχει κοινωνική πολιτική», τονίζει.
ΑΛΕΞΗΣ ΜΠΑΡΖΟΣ, ΟΠΕΡΑΤΕΡ
Παίρνω τριπλάσιο μεροκάματο στο Παρίσι
Σπούδασε στη Ρώμη κοινωνιολογία και φωτογραφία, αλλά επέλεξε τελικά να ακολουθήσει το επάγγελμα του εικονολήπτη. Ο Αλέξης Μπαρζός ζει σήμερα με την οικογένειά του στο Παρίσι, όπου και συνεργάζεται με εταιρείες παραγωγής κυρίως της Γαλλίας, της Ιταλίας, αλλά και της Ελλάδας.
«Ζούσα χρόνια στο εξωτερικό, αλλά ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα. Επέστρεψα σε μια καλή εποχή, προ των Ολυμπιακών Αγώνων, άνοιξα εταιρεία και απασχολούσα περίπου 15 άτομα. Ωστόσο, μετά τους Αγώνες επήλθε κρίση στην αγορά, ενώ τα φορολογικά μέτρα με ανάγκασαν να κλείσω την εταιρεία και να έρθω στη Γαλλία», λέει ο Αλέξης, ο οποίος σήμερα συνεργάζεται με εταιρείες παραγωγής από την Ευρώπη. «Ενα μεροκάματο στην Ελλάδα, με κάμερα, αυτοκίνητο και βοηθό, δεν ξεπερνά τα 250 ευρώ. Στο Παρίσι η ώρα εργασίας σου ξεκινά με το που θα φύγεις από το σπίτι, διαρκεί 8 ώρες και πληρώνεται 650 ευρώ. Διαφορετική είναι επίσης και η ίδια η νοοτροπία της τηλεόρασης, που αντιμετωπίζει τον οπερατέρ ως σοβαρό επαγγελματία».
ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ, EΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 28/9/2008
mapsara@pegasus.gr
Κατάλογος ελληνικών online casino το 2024
1 year ago
18 comments:
Διαβαζοντας ολα αυτα σκεφτεται κανεις οτι πολυ καλα κανουν οσοι φευγουν στο εξωτερικο,με ελπιδα για
μια ζωη δικαιης ευκαιριας,
αφου ειναι γνωστο οτι καταγομαστε απο μια χωρα οπου το αλφα στερητικο
εχει γινει καθημερινοτητα για ολους οσους δεν ειναι
'βολεμενοι'! Δυστυχως αλλη μια φορα επιβεβαιωνεται το γνωστο ρητο οτι 'η Ελλαδα τρωει τα παιδια της'! :(
Τί να πεις, αφού δεν υπάρχουν δουλειές! Από όλους τους φίλους και συμφοιτητές μου, ήμουν η μόνη που είχε βρει δουλειά δυο χρόνια μετά το πτυχίο. Οσοι από τους φίλους μου δε συνέχιζαν τις σπουδές τους, ήταν ήτε με συμβάσεις, άλλος ήταν "χρώματα-σιδερικά", άλλος διανομές. Και εγώ που είχα δουλειά, κανένας δεν πίστευε οτι την κατάφερα χωρίς "μέσα"!Την αδερφή μου που δούλευε σε εταιρία την είχαν να κάνει υπερωρίες για να βγει μια μεγάλη δουλειά και μετά της έδωσαν τα παπούτσια στο χέρι, και έφτασε μέχρι την επιθεώρηση εργασίας για να κρατήσει τη δουλειά της, των 700 ευρώ πάντα.
@elva & maria_pin: Αυτο που δεν μπορω να πιστεψω ειναι ο αριθμος... Κοντα 600.000 εχουν φυγει απο την Ελλαδα τα τελευταια 10 χρονια.
Ηξερα οτι ηταν πολλοι αλλα αυτο ξεπερναει την φαντασια μου.
Ισως τελικα να ειμαι πολλα χρονια μακρυα απο την Ελλαδα και να εχω χασει τον μπουσουλα.
Ωντας ως μονιμος εξω 3 χρονια τωρα και εχωντας γυρισει αρκετα μερη λογω δουλειας συναντω παντου νεους που παρολα τα qualifications τους δεν εβρισκαν δουλεια στην Ελλαδα.
Απο την μια ειναι τραγικο απο την αλλη το αξιζει αυτο η χωρα.
Παντως ειναι γεγονος οτι υπαρχει προβλημα καθως οι εργαζομενοι στην πρεσβεια μας εδω την περιοδο που εκανα τα χαρτια μου μου λενε οτι αν παμε ετσι σε 5 χρονια 8α εχουμε ρυθμους εξοδου μεγαλυτερης απο την περιοδο της μεγαλης μεταναστευσης 1955-1967. Αλλα τοτε ολοι ηταν ανειδικευτοι. Τωρα ειναι το αντιθετο.
O tempora o mores!!!
@open-eyed-dreamer: To ιδιο προβλημα ειχα και εγω οταν εψαξα δουλεια στην Ελλαδα καπου 6 μηνες πριν. Ειχα αρχισει να λεω ας παω πισω να ειμαι στην χωρα μου (κοντευα 3 χρονια εξω). 2 εταιρειες με εβγαλαν overqualified και μια (οπου τους εδωσα "κουτσουρεμενο" CV) μου προσεφερε θεση με $780€ το μηνα. Λιγοτερα και απο τα μισα απο οσα περνω εδω, και η Ελλαδα ειναι και πιο ακριβη χωρα απο Αυστραλια...
Θα σε συμβουλευα αν αποφασισεις να πας Ελλαδα να εχεις ηδη βρει δουλεια που σου αρεσει μην πας στα τυφλα. Πολλοι ειναι αυτοι που απογοητευονται και ξαναφευγουν.
Αν θες να ανταλαξουμε αποψεις στειλε μου email...:)
O πασα ενας το πονο του...
Κανουμε εισαγωγη ανιδικευτων εργατων ομως......
Καλα λενε στο χωριο δεν ηξερες;; δεν ρωταγες ;;; Που πας Μητσου μ;;;;
Στη τελικη σιγα τα ωα..
Οπου γης και πατρις....
Αλλα η καρδουλα σας το ξερει τη θελει......
Δεν φταίει η Ελλάς.
Η Ελλάς είναι μια ιδέα στο μυαλό μας.
Φταίει η παλιά γενιά που πουλάει νταβατζιλίκι και τσαμπουκά στους νέους. Αλοίμονο αν η γενιά μας κάνει τα ίδια στους επόμενους.
Δεν θέλω να συμμετάσχω σε αυτή την ύβρη.
Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος, τα υπόλοιπα είναι για τους ανόητους.
Y.A
(We misssed your great spirit, maaan)!
Pali ta idia tha akousoume yia ti palia yeniá kai tous gerous pou ftaine yia ola stin Ellada? Eleos! Kanena allo tropari den xereis na psalleis? Yia kati tetoious san kai esena den ftaiei katholou i dexia kai oi anefthynoi politikoi tis, ftaei etsi aorista 'i palia yenia'! Oloi einai idioi, ti mas les, poly voliki i topothetisi afti kai omologoumenws para poly DEXIA!!
Nikos,Ohio,US
Μαν αφού δεν ξέρεις τί μιλάς;
Προφανώς δεν θες να ακούγονται τέτοιες ιδέες.
Δεν υπάρχει δεξιά και αριστερά στην Ελλάδα, οι παρατάξεις υπάρχουν απλά για να έχουν να λένε κάτι. Όλοι για τη μάσα πάνε.
Δεν με ενδιαφέρει αν όλοι είναι ή δεν είναι ίδιοι. Το θέμα είναι ότι οι ελλαδάρηδες πρέπει επιτέλους να αλλάξουν τρόπο σκέψης και αλλάζω τρόπο σκέψης σημαίνει αλλάζω ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ, κατάλαβες ελληνόπουλο;
Αλλά πού μυαλό για τέτοια, μόνο να αμολάς τις μαλακιούλες σου ξέρεις.
Παρεμπιπτόντως σε προκαλώ να βρεις και να διαβάσεις το παρακάτω βιβλίο:
http://www.perizitito.gr/product.php?productid=106326&page=3
http://www.bibliopolio.gr/Ιστορία-κωμικοτραγική-του-νεοελληνικού-κράτους-18301974-p-21378.html
ανωνυμε, Υ.Α, or whatever the heck they call you
Δεν επιτρεπω ουτε σ εσενα ουτε σε κανεναν αλλο να με προσβαλλει,ουτε χρειαζομαι υποδειξεις απο ατομα σαν κai εσενα.Ο Ραφαηλιδης και αλλες πολλες θολουρες σαν αυτον ειναι γνωστο τι ρολο επαιζαν και παιζουν στην Ελλαδα και τουλαχιστον ΕΣΥ δεν θα μου κανεις μαθημα πολιτικης Ιστοριας. Εχω δικη μου αποψη χρονια τωρα και δεν χρειαζεται να συμμφωνω με τον καθενα που γραφει οτι του ερθει. Πραγματικα δεν καταλαβαινω τι κανεις εσυ σ αυτο εδω το μπλογκ,ανθρωπε.
Nikos
Αν νομίζεις ότι έχω την παραμικρή ανασφάλεια να σε πείσω, είσαι βαθιά γελασμένος.
Δεν σου αρέσουν αυτά που λέω, διότι κατά βάθος σε προσβάλλει η αλήθεια.
Σε τελική ανάλυση κλείσε τα μάτια ή μην ασχολείσαι.
Είναι ενδιαφέρον πάντως το γεγονός πόσο εύκολα τα βρίσκεις σκούρα και αμέσως περνάς στο εύκολο καταφύγιο του ραγιά: την προσωπική επίθεση..
Ο Ραφαηλίδης είναι θολούρα κατά εσέ και εγώ είμαι εκτός τόπου και χρόνου ή ακροδεξιός.
Όμως ελληνόπουλο το θέμα δεν είναι ο Ραφαηλίδης ή ο βίος του, αλλά το βιβλίο του και τα όσα αναφέρονται εκεί μέσα. Του λόγου σου έχεις κάποιο επιχείρημα ή τεκμήριο ότι όσα λέει είναι λάθος;;
Αν όχι, κρείτων λοιπόν το σιγάν.
Οι Έλληνες του Καναδά και της Ευρώπης, καλωσορίζουμε τους νέους μετανάστες απο Ελλάδα.
Η Ελλάδα ήταν πάντοτε μια χώρα όπου μέλλον είχαν τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων, των εχόντων μέσον και των πλουσίων.
Όσα παιδιά τα κατάφεραν μόνα, με τις δυνάμεις τους, αποτελούν όχι τον κανόνα μα τις εξαιρέσεις.
Λυπάμαι που βλέπω στην πατρίδα μου, να έχει ξαναζωντανέψει η εποχή "της γαλέρας και των σκλάβων".
Το σημερινό μαστίγιο, άλλαξε όνομα, λέγεται πλέον "εκφοβισμός, απόλυση, ανεργία και εκβιασμός".
Σε μια χώρα όπου η ταμπέλα λέει "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ", όπου οι τιμές προϊόντων είναι ευρωπαϊκού επιπέδου, όπου η ακρίβεια θυμίζει Παρίσι, οι μισθοί έμειναν Βαλκανικού επιπέδου.
Επιστάτες βάζουν ξένους (Αλβανούς και Ρώσσους). Είναι τόσα πολλά, που τελειωμό δεν έχουν..
σηκωθείτε και φύγετε να δείτε άσπρη μέρα. Απορώ γιατί κάθεστε και ζείτε στην ανέχεια, απορώ γιατί τα ανέχεστε όλα αυτά δίχως να έχετε ποτέ ελπίδα να αλλάξει κάτι. Απορώ γιατί φοβάστε και τρέμετε το άγνωστο..
(Y.Γ. πρός Nikos,Ohio,US)
Φίλε και συνονόματε Νίκο,
η δεξιά σε πείραξε; τα 20 χρόνια του Πασοκ δεν σε πείραξαν; η αριστερά της Αλέκας θα σε σώσει πιστεύεις; η ο Αλαβάνος θα μοιραστεί την τεράστια περιουσία του μαζί σου;
Όχι αδερφέ, όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω, όλοι ένα και μοναδικό πράγμα ζητάνε, "να φάνε, να χορτάσουν και να βολέψουν τους δικούς τους" για σένα και μένα χ**τηκαν τα μάλα.
Μάθε όταν σε ρωτάνε "τι κόμμα είσαι ή σε ποια πολιτική παράταξη ανήκεις, να φωνάζεις ΕΛΛΗΝΑΣ και τίποτε άλλο", μην πέφτεις σε παγίδες δεξιές, αριστερές, μεσαίες και ακραίες, αυτά είναι για τα ζώα που τρώνε ακόμη χόρτο.
Efxaristw olous,
'tholoures', metanastes kai mi, alla den tha
parw! Protimw na exw tis dikes mou apopseis, pou as fantazoun se merikous san
'pagides'! EGW den exw endoiasmous yia tis epiloges mou kai den katalavainw yiati exete ESEIS provlima me osous EPIMENOUN NA vlepoun akoma fws sto tounnel, antitheta apo esas,pou mono mavrila kai paraitisi apo ola vlepete.Alla einai alitheia
oti 'An den theleis na zymwseis, 10 meres koskinizeis'. Etsi opws kanane KAI oi Dexioi, alla kai to PASOK tin Ellada, mono yia EE xwra den logarizetai! Oso yia symvoules toy typou 'Eimai Ellinas' kratiste tis yia ta paidia sas pou sas exoun sigoura x....me
tin Ellinaradiki logiki pou exete kai yia ti xwra alla kai yia tin politiki. Mou aresan idiaitera oi symvoules sas yia ti neolaia:'Sykwtheite kai fygete', anti 'Meinete kai antistatheite'!Me tetoious kalous sympatriwtes ti kalo na elpizei kaneis yia to mellon tou topou?
HTΤOΠΑΘΕΙA KAI TIΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!
Nikos apo Ohio,US
Και αυτοί οι ανθρώποι που περιγράφει το ΕΘΝΟΣ,πως βρήκαν δουλειά στο εξωτερικό;
@thodoris7: Οι πιο πολλοι ξεκινησαν ειτε ως φοιτητες ειτε ως "Ερασμιτες".
Ετσι βρηκαν δουλεια και εμειναν.
Αν ψαχνεις για εργασια στο εξωτερικο...Δες και αυτη τη σελιδα:
http://ec.europa.eu/eure/home.jsp?lang=el
@nemo : Πόσες πιθανότητες είναι να πάρουν έναν Έλληνα στο εξωτερικό ;
Γενικα το ψάχνω το θέμα πολύ καιρό http://www.mofeu.eu/forum/showthread.php?t=1239
και έχω βάλει και το CV μου στο eures αλλά ακόμα δεν έχω κάποια ανταπόκριση!
@thodoris7: Γενικα εχεις πεσει σε λιγο δυσκολη περιοδο, καθως οι μεγαλες εταιρειες (που προσλαμβανουν και κατοικους αλλων χωρων) εχουν αρχισει περικοπες.
Παντως μην απελπιζεσαι...Η πιο σωστη λυση θα ηταν να πας στην χωρα που σε ενδιαφερει ως επισκεπτης (2-3 εβδομαδες σε καποιο φιλο σου που μενει εκει ισως) και να παραδωσεις CV απευθειας σε εταιρειες ή σε γραφεια εργασιας. Αν ο εργοδοτης δεν δει οτι σκοπευεις να μεινεις στην χωρα του δυσκολα σε επιλεγει.
@nemo
που μπορώ να βρω το mail σου να σε ρωτήσω κάποια πράγματα .
Αν θες στείλε μου info@mofeu.eu
Post a Comment