Saturday, January 12

103 λόγοι να είμαι περήφανος που είμαι ...κάφρος!

Γιατί, περί καφρίλας πρόκειται.
Δεν έχω δει πιο ηλίθιους λόγους, για τους οποίους πρέπει λέει να νοιώθω υπερηφάνεια σαν Έλληνας.
Αυτός που σκεύτηκε όλο αυτό το σαχλοκουδούνισμα, σίγουρα θα ήταν κανένας άνεργος επί 8-ετίας, που την έκανε κρυφά απο το Λεμπέτι φορώντας την στολή του μάγειρα του Λάμπη, γιατί το να σε αμολήσουν οι ίδιοι απο κει μέσα, κάπως δύσκολο το κόβω.
Ρε τρισδιπλάσιε τσιφτετέλληνα, επειδή έχουμε παραλίες να τις πιεις στο ποτήρι, εσύ αισθάνεσαι υπερήφανος ωσεί παγώνα; Για να τις επισκεφτείς όμως, και ειδικά αυτές των νησιών, κάνεις διακοποδάνειο ορέ δύσμοιρε.. για ποια υπερηφάνεια μιλάμε; για να καταλαβαρδινκονόμαστε.
Μήπως, λέμε τώρα, θέλεις να σου δώσω εγώ 206 λόγους, που δεν θα έπρεπε να χαίρεσαι και τόσο που είσαι Έλλην;
Επειδή απο τα 44 μου χρόνια, τα 22 τα έζησα (και ζω) έξω απο τα πάτρια εδάφη, να είσαι πολύ σίγουρος πως ξέρω τι λέω. Εσύ απλά, δεν θέλεις να με καταλάβεις.

Μεγάλα λόγια, μα...κενά!

Ο λόγος για ένα Blog με το όνομα "whispering planet" στο οποίο πολλοί απο σας είναι μέλη, και στο οποίο κι εγώ μετά απο πρόσκληση έκανα εγγραφή μα έφυγα όσο γρηγορότερα μπορούσα μετά απο τις αηδιαστικές "ειρηνικές" και "ψιθυριστές επιθέσεις" που δέχθηκα ύστερα απο ένα κείμενό μου, όπου έγραφα την ταπεινή μου γνώμη.
Ήθελα να ρωτήσω όλους εκείνους που παριστάνουν εκεί μέσα τους σωτήρες της πλάσης, τι αμάξι οδηγάνε; Μικρό; μεγάλο; αργό; γρήγορο; και η απάντηση σε αυτή την ερώτηση λίγο με ενδιαφέρει, διότι σίγουρα κάτι απ' όλα αυτά έχουν.
Η απορία μου είναι, αφού τόσο ντόρο προσπαθούν να κάνουν με τις μεγαλοστομίες και τις αμπελοφιλοσοφίες τους, γιατί δεν τα πουλάνε και να κυκλοφορούν με ποδήλατο; γιατί δεν σκύβουν να μαζέψουν το πεταμένο πακέτο τσιγάρων ή την πεταμένη σακούλα που συναντάν στο δρόμο τους, παρά τα κλωτσάνε στην άκρη σαν τον Δομάζο;
Δεν διαφωνώ με την ιδέα και τον σκοπό, διαφωνώ όμως κάθετα με τον τρόπο.
Οι καιροί για επαναστάτες και επαναστάσεις πέρασαν, και οι επόμενες αργούν ακόμη.
Επιπλέον, με κακίες και προσβολές, με απαντήσεις απαξιωτικές, δεν κερδίζετε κανέναν με το μέρος σας, παρά χάνετε κόσμο και συμπαραστάτες. Δεν είστε εσείς οι σοφοί και όλοι οι άλλοι οι χαχόλοι, ξυπνήστε κάποτε.
Μου θυμίζετε εκείνες τις υστερικές ημιμαθείς κατίνες που μιλάνε για φεμινισμό με μια φανατίλα του κερατά, δίχως να έχουν ακόμη καταλάβει περί τίνος πρόκειται κι ούτε πρόκειται να καταλάβουν ποτέ, νομίζοντας οι δόλιες, πως, ισότητα σημαίνει εχθρότητα και απόσταση προς και απο το ανδρικό φύλλο.
Μπέρδεψαν την έννοια "ίσος" με την έννοια "ίδιος".
Αυτό που χρειάζεται λοιπόν είναι:

  • Σωστή και συνεχής ενημέρωση του κόσμου
  • Σωστή παιδεία απο την παιδική ηλικία
  • Υπομονή και θέληση, γινόμενοι οι ίδιοι που φωνάζουν, ζωντανά παραδείγματα
  • Σωστές κινήσεις εκεί που πρέπει και όταν πρέπει, δίχως άσκοπες φωνασκίες και ύβρεις
  • Προτάσεις για λύσεις και εναλλακτικές πρακτικές ιδέες, κι όχι παθητική στάση
  • Αποφυγή εμπάθειας και φανατισμού
  • Αποφυγή ακραίων ιδεών, πράξεων και προτάσεων

Τα υπόλοιπα τα θεωρώ, να 'χαμε να λέγαμε και τα εννιάμερα του ...Κάστρο!

Καλημέρα σας

Με λύπη μου..

...θα παρατηρήσω και εγώ, την αποχή της πλειοψηφίας στην ενεργή συμμετοχή του παρόντος χώρου.
Μην το δείτε λάθος, φιλικά το λέω και ίσως με μια μικρή πικρία.
Στο δικό μου Blog γράφουμε δυό μόνο άτομα, και αν συγκρίνετε με το πλήθος των εδώ μελών θα καταλάβετε τι λέω, και θα δείτε και την διαφορά.

φιλικά πάντοτε,
Νικόλας