Tuesday, May 13

Ta tria ...kaka tis moiras mas!

1. Τελευταια, καθε φορα που μιλαω με τη μητερα μου, στο τηλεφωνο εφτασε να μαθαινω πρωτα, οχι τα νεα των συγγενων, μας, αλλα τις... αυξησεις στις τιμες της λαικης, που εχουν γινει φωτια και λαυρα!
Tα πραγματα, λενε, ολοι, δεν πανε καθολου καλα! Καλα ομως φαινεται οτι παει η ..κερδοσκοπία, καλα παει και η ακριβεια, οι ανατιμησεις και οι 100% αυξησεις στα ΜΜΜ και πως αλλιως να πας στη δουλεια σου; Με το αυτοκινητο θα πειτε, ναι, αλλα χωρις...βενζινη, αφου και αυτη..εξαφανιστηκε! Τι γινεται στην Ελλαδα; Μηπως κηρυχτηκε κανενας πολεμος εναντια στον απλο πολιτη και δεν το πηραμε καλα καλα ειδηση, εμεις που ζουμε μακρυα, στους ..’’επιγειους παραδεισους της Ευρωπης’’;!
Οι εφημεριδες παντως γραφουν οτι οι Έλληνες αγοραζουν εως ..168% ακριβότερα σε συγκριση με Γερμανούς και Ολλανδούς. Η κυβερνηση λεει οτι το γνωριζει....Πολυ ενδιαφερον! Ποτε ακριβως σκεφτεται να κανει κατι για να παταξει την αισχροκερδια; Ηδη εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στην Ελλαδα αντιμετωπιζουν το προβλημα της επιβιωσης και το τελευταιο που χρειαζονται ειναι πολιτικες του τυπου «Δεν εχετε ψωμι, φατε ...παντεσπανι»!

2. Η Ελλάδα φιγουραρει πια σε διαφορα Βορειοευρωπαικα ιλλουστρασιον εντυπα και σε πολλα κτηματομεσητικα σαιτς στο Ιντερνετ ως «η Φλόριντα και η Αριζόνα των Αμερικανών συνταξιούχων»! Ο πιο δημοφιλης προορισμος ειναι σταθερα, εδω και πολλα χρονια, η Κρήτη! Οσοι ιδιωτες, ξενοδοχοι, κ α δεν προλαβαν, παλιοτερα, μπορουν τωρα να να παρουν ολιγη, η πολυ απο... Ελλαδα, αφου ετσι και αλλιως εχει βγει ολη στο σφυρι! Εχουμε και λεμε Κρητη, Ρόδος, Κέρκυρα, Κυκλάδες, Επτάνησα, Πελοποννησος, Χαλκιδικη, ξεχασα τιποτα,.... αφεντικο;

3. Το ξεπουλημα του ΟΤΕ στη Deutsche Τelekom, ειναι λιγο πολυ γνωστο! Αυτο που διαβασα ομως ειναι οτι επειδη η κυβερνηση θελει να τελειωνει μια ωρα γρηγοροτερα με το θεμα ΟΤΕ δεν προκειται ουτε να μεταβιβάσει το 4% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ στο ασφαλιστικο Ταμείο ΤΑΠ-ΟΤΕ, (παρα την υποχρεωση της και συμφωνα με νομο που ισχυει εδώ και τρία χρόνια), αφηνοντας ετσι «στον αερα» ακομη και τη καταβολη συνταξεων, αυτο το καλοκαιρι. Αυτα τα 380 εκατ. ευρώ, που ...γλυτωνει το Δημόσιο αλλά και η Deutsche Τelekom, θα μπορουσαν, λενε, να ειχαν κερδιθει αν το Ταμείο ειχε διαπραγματευτεί με τους Γερμανούς την πώληση του 3% των μετοχών του ΟΤΕ, ώστε να κέρδιζε αυτό από τη διαφορά στο τίμημα, εξασφαλίζοντας τουλαχιστον τις συντάξεις κάποιων μηνών! Μα για τετοια ...ψιλοπραγματα θα σκαμε τωρα;