Wednesday, April 1

"Πρεπει να σωσω τη ζωη μου"

''Ειμαι απο την Ερυθραια- H ζωη εκει,.....δεν υπαρχει ελευθερια.

Δεν εχεις δικαιωμα να κανεις τιποτα. Ο μονος τροπος ειναι να ρισκαρεις τη ζωη σου.

Ηξερα οτι ισως να μη καταφερνα να επιζησω [στο ταξιδι αυτο],αλλα ηταν ο μονος τροπος.

Δε σκεφτηκα "Πρεπει να ερθω στην Ευρωπη". Σκεφτηκα "Πρεπει να σωσω τη ζωη μου"! Αυτος ειναι ο μονος τροπος''.

Περισσοτεροι απο 200 Αφρικανοι εικαζεται ότι πνίγηκαν, όταν τρια πλοια βυθίστηκαν στα ανοιχτά της Λιβύης εχοντας προορισμό την Ευρώπη. Οι 23 ανθρωποι που σωθηκαν διηγηθηκαν οτι ειχαν σκοπο να φτασουν στις ακτες της Ιταλιας για μια καλυτερη ζωη, μακρια απο την ερημο και τις χωρες τους, που μαστιζονται απο πολεμους.......

Hταν η δευτερη προσπαθεια του, oπως διηγηθηκε, να φτασει στην Ευρωπη. Τουλαχιστον, θα ειχε την ελευθερια να παει απο πολη σε πολη, ενα δικαιωμα, που στερειται, στην Αφρικη.

H Λιβυη και η Ιταλια σκοπευουν να ξεκινησουν απο τα μεσα Μαιου κοινες θαλασσιες περιπολιες, σε μια προσπαθεια να συγκρατησουν το ρευμα των μεταναστων, που προσπαθουν να φτασουν στην Ευρωπη.
Η εφημεριδα
The Australian αναφερει οτι περιπου 37.000 ψυχες αποβιβαστηκαν στα παραλια της Ιταλιας, περισυ και οι περισσοτεροι αποβιβαστηκαν στo νησακι Lampedusa, στη Σικελια.

Τωρα τι καλυτερη ζωη μπορει ενας Αφρικανος μεταναστης να περιμενει απο τη χωρα του Μπερλουσκονι και τις υπολοιπες χωρες της ΕΕ, ειναι ενα αλλο μεγαλο θεμα..........


Προσαρμογη απο Ηuffingtonpost