Monday, May 4

H Theresa Andersson και η μουσικη της!



Η Theresa Andersson γεννηθηκε το 1972 στο νησι Gotland, (Sweden) ειναι τραγουδιστρια, γραφει στιχους και μουσικη και ειναι επισης multiinstrumentalist. To 1990 ακολουθησε τον συμπατριωτη της, Anders Osborne, στη New Orleans, αλλα εννεα χρονια αργοτερα εφυγε απο το συγκροτημα. Απο τοτε η Theresa εχει εμφανιστει και ηχογραφησει κοντα σε σπουδαιους μουσικους της New Orleans σκηνης, οπως ο Allen Toussaint, The Neville Brothers, The Meters και Betty Harris. Εχει επηρεαστει απο αυτους τους καλλιτεχνες και δηλωνει οτι οι ρυθμοι της New Orleans αποτελουν ενα μεγαλο μερος του προσωπικου της ηχου. Στις 4 Φεβουαριου του 2009 η Theresa εμφανιστηκε στο Late Night show με τον Conan O'Brien.
Αυτο ομως που εντυπωσιαζει με την Theresa ειναι οτι βρισκεται στη σκηνη μονη της δινοντας ενα "One-Woman Show" ενω χρησιμοποιει ταυτοχρονα διαφορα μουσικα οργανα. Το do-it-yourself video που εφτιαξε στη κουζινα της για το τραγουδι
"Na Na Na" εγινε επιτυχια στο YouTube ενω πανω απο 800.000 το ειδαν. Η Theresa ηχογραφησε αλλο ενα τραγουδι το "Birds Fly Away", στην ιδια κουζινα που ηχογραφησε και ολοκληρο το προσφατο της album το "Hummingbird, Go"!

Μπραβο σ´οσους,ες ακολουθουν το δικο τους δρομο!