Tuesday, November 11

Χανιά - Απεργία πείνας οικονομικών μεταναστών






Η φώτο είναι απο το μπλόγκ του Gazi Kapllani



"Σε απεργία πείνας προχωρούν από σήμερα 15 οικονομικοί μετανάστες που ζούν στα Χανιά με αίτημα να τους χορηγηθεί άμεσα άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Οι απεργοί πείνας “έστησαν” 8 σκηνές έξω από το δημαρχείο Χανίων δηλώνοντας πως θα παραμείνουν εκεί μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους.

Από νωρίς το πρωί έξω από το δημαρχείο έχουν συγκεντρωθεί και δεκάδες ακόμα οικονομικοί μετανάστες που με πανώ και συνθήματα ζητούν και αυτοί να τους χορηγηθεί άδεια παραμονής στην χώρα μας.

Οι συγκεντρωμένοι που έχουν την συμπαράσταση του φόρουμ μεταναστών, μοίρασαν στους περαστικούς φυλλάδιο με τα αιτήματα τους.

Στα Χανιά οι οικονομικοί μετανάστες που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους αλλά δεν έχουν πάρει άδεια παραμονής υπολογίζονται στους 500

Όπως υποστηρίζουν με βάση την παρούσα νομοθεσία έχουν καταθέσει το φάκελο για αδεια παραμονής αφού εκπληρώνουν τις προυποθέσεις αλλά η απάντηση ήταν απορριπτική καθώς είχαν μπει παράνομα στην Ελλάδα."
Πηγή: www.metropolisradio.gr

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συζητά: "Μετανάστευση και καταπολέμηση του εγκλήματος στη συνάντηση Καραμανλή - Παυλόπουλου".


"Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Ο κ. Παυλόπουλος ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για το σχεδιασμό και την αποτελεσματικότητα της καταπολέμησης του εγκλήματος καθώς και το ευρωπαϊκό σύμφωνο για τη μετανάστευση.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι έχει μπει σε εφαρμογή ένας νέος σχεδιασμός για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, σημειώνοντας ότι είναι ορατή η βελτίωση κυρίως σε επίπεδο αποκαλύψεων από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Δεν υποτιμώ το πρόβλημα, ιδιαίτερα σε ορισμένες γειτονιές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια» είπε ο κ. Παυλόπουλος προσθέτοντας, όμως, ότι σε επίπεδο αποκαλύψεων στον τομέα του οργανωμένου εγκλήματος η Ελληνική Αστυνομία έχει κάνει σημαντικά βήματα.

Σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό σύμφωνο για τη λαθρομετανάστευση, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι εντός του Νοεμβρίου θα γίνουν με πρωτοβουλία της γαλλικής προεδρίας δύο κρίσιμες συναντήσεις που αφορούν την εφαρμογή του συμφώνου πάντα με γνώμονα, όπως είπε, τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι η χώρα μας θα θέσει στις συναντήσεις το ζήτημα της εφαρμογής του συμφώνου και κυρίως για τα κράτη που είναι εκτός ΕΕ ή που επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΕ, ώστε να τηρούν τις υποχρεώσεις τους για την αντιμετώπιση του δουλεμπορίου."

Πηγή: www.in.gr

Η μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας είναι...ανέκδοτο. Απο την μιά προβάλει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην ΕΕ, που όντως είναι υπαρκτό, απο την άλλη κλείνει τα μάτια στις συνθήκες κάτω απο τις οπίες ζούν οι μετανάστες στην χώρα μας και τα δικαιώματα τους.