Friday, January 9

Tα ''in'' και τα ''out'' τoυ 2009!

H κινεζική Lenovo, η 4η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών ανακοινωσε χθες 2.500 απολύσεις την ώρα που ο Σαρκοζί, η Μέρκελ και ο Μπλερ συζητούσαν στο Παρίσι στη διήμερη διάσκεψη για το μέλλον του καπιταλισμού, κατηγορωντας τους κερδοσκόπους ότι «στρεβλώνουν τη λογική του καπιταλισμού» και κανοντας έκκληση για μια νέα οικονομική τάξη βασισμένη «σε αξίες άλλες από τη μεγιστοποίηση του βραχυπρόθεσμου κέρδους». Την ιδια ωρα η Αγγλικανική Εκκλησία παρουσίαζε δύο νέες προσευχές για ανέργους και υποψήφιους ανέργους! Αυτες ειναι Εκκλησιες που...νοιαζονται για το Ποιμνιον τους, οχι σαν κατι αλλες, μη λεμε ονοματα.....

Η χρηματοπιστωτική κρίση παντως αλλάζει την καθημερινότητά μας και θα συνεχίσει να την αλλάζει και τη νέα χρονιά. H ’’Washington Post’’ και το πρακτορείο Reuters, εφτιαξαν καταλογους με τα ’in’’ και ’’out’, μονο που με τοσα προβληματα στο κεφαλι μας, δεν νομιζω να ενδιαφερει και πολλους, τελικα.
Eπειδη ποτε δεν μου αρεσαν οι λιστες με τα ’in’’ και ’’out’’, αλλων, λεω να τις αφησουμε επειδη εχω μερικες δικες μου...αποριες. Για να δουμε...

Οι τωρινοι βομβαρδισμοι στη Γαζα πρεπει να ανηκουν μαλλον στη κατηγορια ….’’out’’ γιατι δεν ειναι και πολυ ’’in’’, φανταζομαι, τη σημερινη εποχη να σκοτωνεις εκατονταδες γυναικοπαιδα και να
μπλοκαρεις και την οποια ανθρωπιστικη βοηθεια καταφερνει να φτασει εκει!!

Στο δημοσίευμα της βρετανικης εφημεριδας The Times αναφέρεται παντως ότι εμπειρογνώμονες αναγνώρισαν σε αποθέματα πυρομαχικών του ισραηλινού στρατού (σε φωτογραφίες που ελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας), οβίδες που φέρουν την εγγραφή M825A1, με την οποία αναγνωρίζονται οι βόμβες λευκού φωσφόρου αμερικανικής κατασκευής. Ένας εμπειρογνώμονας της βρετανικής επιθεώρησης Jane's επιβεβαίωσε μαλιστα ότι οι M825A1 ήταν χωρίς αμφιβολία βόμβες λευκού φωσφόρου.

Οι βομβες λευκού φωσφόρου που χρησιμοποιουν οι Ισραηλινοι, αν και οι ιδιοι, βεβαια, το διαψευδουν, (δεν ειναι και οι μονοι) ειναι ….’in’’ ή ’’out’; Και το NATO, οταν βομβαρδιζε το Sarajevo το 1995 και χρησιμοποιησαν βομβες με απεμπλουτισμενο ουρανιο, ουτε και αυτοι (ω του θαυματος!) δεν παραδεχονταν τις σοβαρες επιπτωσεις τους στην υγεια οσων επεζησαν!

Η εκπρόσωπος, παντως, των Ισραηλινων δηλωσε οτι οι οβίδες M825A1 «είναι άδειες, δεν έχουν εκρηκτικά, ούτε λευκό φωσφόρο. Τις εκτοξεύουμε για να μαρκάρουμε τον στόχο πριν εκτοξεύσουμε πραγματικές οβίδες ... δεν προορίζονται για να σκοτώσουν ανθρώπους»!! Α, καλα, τοτε πρεπει να ειναι μαλλον.... ’in’’!!

Πως να εκλαβουμε ομως το γεγονος οτι ενω ο Ισραηλινός στρατός δηλωνει οτι χρησιμοποιεί τις βόμβες αυτές για να δημιουργήσει παραπέτασμα καπνού στο πεδίο της μάχης, συμφωνα με την εφημερίδα, η οποία αναφέρει ότι έχει αποδείξεις, οι Παλαιστίνιοι άμαχοι έχουν τραυματισθεί από τις βόμβες αυτές που προκαλούν εξαιρετικά βαθιά εγκαύματα τριτου βαθμου! Λοιπον, ’’ιn’’ ή ’’out’’,...περιμενω!

Ο λευκός φωσφόρος συμφωνα με δημοσιευματα είναι μια εξαιρετικά τοξική ουσία και η έκθεση σε αυτήν μπορεί να αποβεί μοιραία. Μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά εγκαύματα και βλάβες στο ήπαρ, την καρδιά και τα νεφρά. Η χρήση του δεν είναι απαγορευμένη από καμία διεθνή συνθήκη. Ωστόσο το Πρωτόκολλο III της σύμβασης της Γενεύης του 1980 για τα συμβατικά όπλα απαγορεύει τη χρήση του εναντίον πληθυσμών ή στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται κοντά στον άμαχο πληθυσμό.

Ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε παντως ότι χρησιμοποίησε τέτοιες βόμβες εναντίον «στρατιωτικών στόχων» κατά τη διάρκεια της επίθεσης κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο το 2006. Τετοια ειλικρινεια!

Παντως το σιγουρο ειναι οτι ολοι αυτοι οι πολεμοκαπηλοι πρεπει καποτε να τιμωρηθουν παραδειγματικα και προτεινω και μια ειδικη κατηγορια για αυτους: ’’ΟUT FOR EVER’’ !! Προσαρμογη απο ΤΑΝΕΑ

Updates: 1. Νορβηγοι γιατροι καταγγελουν: Μεταλλική σκόνη θανάτου κρύβουν οι βόμβες του Ισραήλ

2. Ακύρωσε τελικά την επιχείρηση η Ουάσιγκτον - Αμηχανία και ταραχή στην Αθήνα. Μπλόκο στα όπλα για το Ισραήλ!

3.Εμπλοκή του πλοιου «Αρίων» τη νύχτα με ισραηλινά πολεμικά σκάφη!