Το Mail Order Bride του Mark Kalesniko ( Fantagraphics Books, 2001), που δυστυχώς από μερικά καρέ του εδώ δεν μπορώ να σας μεταδώσω το ύφος του, έχει για ήρωα έναν μοναχικό 39χρονο καναδό που βρίσκει μέσω e-mail, μια κορεάτισα για νύφη. Για να καταλάβετε λίγο τους λόγους που τον οδήγησαν τον ήρωα εκεί, πρέπει να δούμε λίγο το ψυχολογικό του background:
Α. Είναι ακόμα παρθένος.
Β. Είναι δειλός. Δεν γνωρίζει καμία γυναίκα πέραν της μητέρας του.
Γ. Κλεισμένος σε ένα σπίτι στολισμένο με χιλιάδες παιχνίδια και κουκλάκια, διατηρεί παρόμοιο μαγαζί με κόμικς.
Δ. Αυτόικανοποιειται από το ίντερνετ και από σαίτ ειδικευμένα σε ασιάτισσες.
Ε. Το όνειρο του είναι να παντρευτεί μια εξωτική νύφη.
Μην γνωρίζοντας τίποτα για τον άνθρωπο που πρόκειται να παντρευτεί (π.χ., θέλει να πιστεύει ότι είναι κινέζα, ακόμα και όταν αυτή του λέει ότι είναι κορεάτισα ) διαπιστώνει σιγά σιγά πώς όλα τα στερεότυπα που είχε σχηματίσει από τα τσοντο-σάιτ γκρεμίζονται, καθώς η ίδια αντίθετα με αυτά είναι ψηλή, δεν έχει σπαστή προφορά, δεν της αρέσουν τα κιμονό και δεν του είναι αφοσιωμένη! Κυρίως, κρύβει το επίμονα το παρελθόν της και τους λόγους που την οδήγησαν να φύγει από την χώρα της και να έρθει να παντρευτεί στον Καναδά.
(Κάντε Κλίκ στη εικόνα για να διαβάσετε τα συννεφάκια!)
Ο Kalesniko, με γρήγορο ασπρόμαυρο σχέδιο σε επαναλαμβανόμενα καρέ και κοφτούς διάλογους, χρησιμοποιεί το χιούμορ για να γελάσει με στερεότυπα που ως ένα βαθμό έχουνε περάσει σε όλους μας. Από τα φυλετικά, θα περάσει στα φεμινιστικά και τη γυναικεία χειραφέτηση (που «διδάσκει» στην κορεάτισα ηρωίδα μία φωτογράφος) ,στερεότυπα που επίσης ο Kalesniko θα ανατρέψει, ώστε για να κορυφωθούν όλα σε έναν άγριο καυγά του ζευγαριού μετά ξύλου που θα αποκαλύψει ότι τελικά πίσω από όλα αυτά κρύβεται και στους δύο ή δειλία.