Friday, June 12

ΠΟΥ επιτελους ΠΑΜΕ; Κτηνωδία με αλλεπάλληλα περιστατικά βασανισμού σκύλων μέχρι θανάτου στην Κρήτη

Έκκληση σε όποιον γνωρίζει!

Σκυλιά βασανισμένα μέχρι θανάτου, κρεμασμένα με σκοινί από δέντρα και φράχτες να αργοπεθαίνουν.
Τρία πρωτοφανή περιστατικά βασανισμού σκύλων έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στον Τρυπητό και τα Έξω Μουλιανά Σητείας, καθώς και στην περιοχή Μαλλίων Κρήτης.
Τα τοπικά φιλοζωϊκά σωματεία έχουν υποβάλλει καταγγελία στην αστυνομία και απευθύνουν έκκληση σε όποιον έχει πληροφορίες για τους δράστες της απίστευτης κτηνωδίας να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες Αρχές.
Το τελευταίο περιστατικό αναφέρθηκε στην περιοχή Μαλλίων Κρήτης, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο. Σκυλιά βρέθηκαν βασανισμένα, σε κατάσταση αποσύνθεσης, κρεμασμένα με σκοινί και καρφωμένα σε φράχτη.

Η Αναστασία Μπομπολάκη, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 100 Φιλοζωικών Σωματείων, έχει δηλώσει πως πρόκειται να σταλεί επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση και προς τις αρμόδιες επιτροπές της ΕΕ.
Το πρώτο περιστατικό είχε σημειωθεί στον Τρυπητό Σητείας, όπου πέντε σκυλιά βρέθηκαν κρεμασμένα από μια ελιά!!
Ο τρόπος με τον οποίο ήταν κρεμασμένα τα σκυλιά, που πατούσαν ελάχιστα στο έδαφος, υποδεικνύει, λένε οι κτηνίατροι που είδαν την αποτρόπαια σκηνή πως τα σκυλιά υπέφεραν επί οκτώ ώρες μέχρι τον αναπόφευκτο θάνατό τους!!
Αλλος ένα σκυλί βρέθηκε αργότερα κρεμασμένο με τον ίδιο τρόπο στα Έξω Μουλιανά Σητείας.

Πολίτες απευθύνουν έκκληση στις δημοτικές Αρχές Σητείας να ξεκινήσουν άμεσα έρευνες για να βρεθούν οι δράστες και εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους μέσω υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης και blogs.
Σημ.Bοηθηστε να βρεθει το κτηνος που εκανε αυτα τα αποτροπαια εγκληματα θανατωνοντας,''για...πλακα'', καποια ταλαιπωρα ζωα, γιατι σιγουρα αυτο θα επαναληφθει και ισως θρηνησουμε και ανθρωπινες ζωες! Nτροπη και αισχος για τη χωρα μας, που εγινε αλλη μια φορα διεθνως ρεζιλι!
UPDATE: Oι δράστες είναι επικυρηγμένοι με 2000 από τους έλληνες μπλόγκερς και 3000 από το σύλλογο "Αγιος Φραγκίσκος της Αζίζης"!

4 comments:

patsiouri said...

Σ'ευχαριατώ πολύ για τη δημοσίευση.
Αν μπορείς σημείωσε πως οι δράστες είναι επικυρηγμένοι με 2000 από τους έλληνες μπλόγκερς και 3000 από το σύλλογο "Αγιος Φραγκίσκος της Αζίζης".
Προώθησέ το εσύ που ζεις έξω όπου μπορείς, να τα δούν όλοι όσοι σκέφτονται να ταξιδέψουν σ'αυτά τα βρωμομέρη και ν'αλλάξουν γνώμη...

Marina said...

Μπράβο που το αναρτήσατε, ελπίζω να ενεργοποιηθούν κάποιοι..ξενομερίτες γιατί οι Κρητικοί πολλοί αμφιβάλλω, είναι πολύ άπονοι άνθρωποι

Αυτά γινόντουσαν στη Κρήτη απο τότε που ήμουνα παιδάκι 6 ετών, όταν με τα μάτια μου είδα κρεμασμένη μία γίδα απο δένδρο να αργοπεθαίνει..τη κατέβασε ο πατέρας μου αλλά τελικά πέθανε το έρημο το ζώο..και ο δίποδος που την κρέμασε ιδιοκτήτης κοπαδιού το έκανε γιατί δεν έκανε λέει γάλα, γέρασε..
Εκτοτε έχω τιμωρήσει τη Κρήτη. Δεν έχω ξαναπατήσει ΠΟΤΕ και δεν τρώω ποτέ ΚΑΝΕΝΑ της προϊόν.

ELvA said...

patsiouri & Μarina

Eιναι χρεος ολων μας να προωθουμε τετοιες ειδησεις για να ενημερωνεται και ο κοσμος που ζει στο εξωτερικο με τι ασχολουνται ορισμενοι ανεγκεφαλοι 'συμπατριωτες' μας και να πιεσουν και αυτοι με τη σειρα τους για τη συλληψη και τη παραδειγματικη τιμωρια των ενοχων.Δεν εχω δει μεχρι τωρα να συλλαμβανεται κανενας και αυτο και μονο με κανει να σκεφτομαι οτι δυστυχως δεν λαμβανονται και πολυ σοβαρα τετοια περιστατικα... Ελπιζω να κανω λαθος...Οσο για τη Κρητη, Mαρινα, δεν θα ηθελα να πιστευω οτι περιστατικα σαν κι αυτο αντιπροσωπευουν τη νοοτροπια των περισσοτερων Κρητικων απεναντι στα ζωα. Ελπιζω να μη κανω λαθος, γιατι διαφορετικα και εγω θα αλλαξω γνωμη, για το κατα τα αλλα, συμπαθες νησι!

Besixdouze said...

από τη μία λυπάμαι απίστευτα που το βλέπω παντού αυτό το γεγονός αλλά από την άλλη χαίρομαι γιατί θέλω να βρεθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν (αν και ξέρετε πως λειτουργούν τα πράγματα σε τέτοια νησιά). Την Κρήτη την αγαπώ για πολλούς λόγους και δεν θα πάψω ποτέ να την αγαπώ γιατί ξέρω πως δεν είναι όλοι οι κρητικοί τόσο αναίσθητοι όσο αυτοί που το έκαναν.