Thursday, January 10

Homo Urbanensis Sydneysider - A.K.A. Πως να χτισετε τον πυργο της Βαβέλ!!!

Σχεδον 6 μηνες πριν, και μετα απο αρκετη ερευνα στο νετ, ανακαλυψα οτι δεν υπαρχει μερος που να μπορω να βρω νεα και πληροφοριες απο νεους που να ζουν και να εργαζονται στο εξωτερικο.
Οσα site υπαρχουν ειτε ειναι απο σωματια βλ. Ενωση Ποντιων Γερμανιας, Παναρκαδικη Αδερφοτητα Αυστραλιας κτλ.(οπου ο μεσος ορος ηλικιας εκει μεσα διαιρεμενος με το δυο μας δινει την ηλικια του συμπαντος), ειτε ανηκουν σε οργανισμους που εχουν να τα κανουν update απο την εποχη που τα ανοιξανε βλ. Σ.Α.Ε - A.HE.P.A (μα καλα τι πληρωνουνε τα μελη τους?).
Απο τα μετρημενα στα δαχτυλα του ενος χεριου ενδιαφεροντα sites κατα την γνωμη μου ξεχωριζε το blog της παρεας απο τη Σκωτια οπου ομως μιλανε περισσοτερο για τα δικα τους εκει στην Ινχιλτερα.
Και ετσι αποφασισα να κανω αυτο τον χωρο και να αρχισω να προσκαλω ατομα που διαβαζα και διαβαζω τα blog τους, και που ξερω οτι εχουν ζησει στο εξωτερικο, ωστε να μπορεσουμε να δουμε τι εχουμε να πουμε και να μαθουμε ο ενας απο τον αλλο. Και φτασαμε αισιως σχεδον τις 5.000 individual επισκεψεις. Και εχω και μια εκπληξη...Αλλα ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη:
Δεν ξερω αν πρωτα προσκαλεσα (μαλλον αυτοπροσκαλεστηκε αυτο, καθως οπου γαμος και χαρα...) το Laxano, ή την χαρα της σπογκωδους εγκεφαλοπαθειας (Haris μην με παρεξηγησεις και εδω αγελαδες εχουμε αλλα δεν τις λατρευουμε οπως οι Ολλανδοι, τις ριχνουμε στο Barbie οσο πιο συχνα μπορουμε!!!). Μετα ηρθαν και αλλα ξενιτεμενα "νιατα"(?) οπως η Sikia με τον γλαφυρο της λογο (μια συμβουλη για την στριγγλα στο γραφειο: καθαρτικο στον καφε!!!), ο Biologos , o Spy o Καρατζαφεροκυνηγος (ή πιο καλα, ο μουχλοκυνηγος, γιατι μουχλες ειναι αυτοι που κυνηγαει) κ.α.
Επιτυχια του blog θεωρω την εισοδο στην παρεα της Simelas, η οποια εχει τεραστια πειρα και την θαυμαζω για τον τροπο που γραφει (και ναι συμφωνω μαζι της οτι πρεπει να ανεβαζουμε πιο συχνα post).
Ειναι ακομη και η Georgia που μοιραζομαστε μια κοινη αγαπη (μαλλον λατρεια) για μια Πολη με Π κεφαλαιο, καθως και οι δυο εχουμε μαλλον περασει πολυ καιρο μεσα στα σοκακια της, εγω λογω καταγωγης, αυτη λογω αγαπης... Γεωργια μου, cok te sekur ederim!!!
Μαζεψαμε και αλλους στην παρεα...τον Εxiled (απο την Σαλονικη οπου σπουδασα), την Krotka, που λατρευει το θεατρο και με κανει και ζηλευω καθε φορα που μιλαει για μια απο τις παραστασεις που παρακολουθησε (ενα πραγμα που λειπει απο εδω ειναι λιγη κουλτουρα), το Νenyaki απο την χωρα των υπερβορειων (που μαλλον της αρεσει πολυ το σουβλακι αφου ολο αυτο postαρει). Eιναι και ο τεχνολογος Ipodcrates, o 2Shots, η Elpi, ο Alex που κανουμε σχεδον την ιδια δουλεια αποτι εχω καταλαβει, η Πετρουλα με την αρχιτεκτονικη της (ισως με βοηθησεις με τον Πυργο μου), ο Ροϊδης οπου τα post του πρεπει να διαβασουμε και να προβληματιστουμε λιγακι, η Sofia, ο Yellow Kid, o Γιαννης, ο Polsemanen (αν βαρεθεις να πεταλωνεις κενταυρους εκει στα κρυα, ελα εδω να σημαδευουμε μοσχαρια!!!), ο ΚV, η Μ! (τελικα ειστε πολλοι οι Σκανδιναβοι δαμε...), and last but not least η Natassa με τα ταξιδια της και η μαμα Maria (ακομα περιμενω την συνταγη του καρρυ), απο την συννεφιασμενη χωρα της Ελισσαβετας μας (που ο Θεος να την σωζει απο καθε κακο, παναθεμα τηνε, μιας και μας αναγκαζει να βλεπουμε την μουρακλα της καθε μερα στα σελινια μας, απο την διπλανη σε μενα Νεα Ζηλανδια εως την αλλη ακρη του κοσμου στον Καναδα..."The empire that the sun never sets!!!").
Αυτοι νομιζω ειστε ολοι (αν αστοχισα κανεναν excuse me please βλεπετε το Αλτσχαιμερ...).
Και επανερχομαι στο θεμα του Blog και ζητω την βοηθεια σας:
1. Τί ειναι αυτο που θελετε να διαβασετε...ακουω ιδεες.(Τί πιστευετε οτι λειπει?)
2. Πως μπορουμε να ανεβασουμε τον αριθμο των posts? (Σας ειπα δεν χρειαζεται να γραφετε μονο για εδω, καντε ενα κοπο και μολις ανεβαζετε κατι σχετικο στο blog σας βαλτε το και εδω...)


Και η εκπληξη που σας ελεγα:
3. Μετα την πρωτοχρονια ενας δημοσιογραφος απο την εφημεριδα "Τα Νεα", μου ζητησε να γραψει για μας...Θα μιλησει μαζι μου αλλα θα ηθελα να του πω να μιλησει και με καποιον απο σας. Οποιος προσφερεται εθελοντικα να το κανει τωρα, αλλιως θα πεσει εκλογη...Cheers!!!

PS. Αν ειναι κανας απο Αυστραλια που διαβαζει το blog ας πει ενα γεια, ας στειλει ενα email. Τι στο καλο you bloody mates? 1.000.000 wogs ειμαστε δαμε, μην με αφηνετε μονο!!!

Καλη μας Χρονια και του χρονου να ειμαστε διπλοι και τριδιπλοι (οχι σε ογκο, σε αριθμο)!!!

8 comments:

maria_pin said...

Καλή μας χρονιά λοιπόν, και εις ανώτερα! Και διπλάσιοι και τριπλάσιοι και πολλαπλάσιοι, και μην ανησυχεις: καταλαβαίνω και το σχόλιο της Συμέλας για τους contributors, αλλά είμαι βέβαιη οτι έχουμε πολλά να πούμε και να μοιραστούμε ακόμα. Και για τη ζωή μας, και για τους τόπους που ζούμε! Εγώ εντυπωσιάστηκα με το ποστ για τα χρωματιστά κτίρια στη Στοκχόλμη!
Οπότε, μην ανησυχείς, όλα θα γίνουν! Και πάλι, ευχές για καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο! (Κυριολεκτικά!)
χχχ

Anonymous said...

Νέμο,

ευχαριστώ καταρχας πολύ για την πρόσκληση και για την πρωτοβουλία, είναι εξαιρετικά καλή.
Υπήρξα λίγο αμελής, αλλά θα επανορθώσω -και θα ανεβάσω και όλα όσα έχω ήδη βάλει στο μπλογκ μου σύντομα!

Ωραία η έκπληξη, γιατί να μην μιλήσουμε όλοι όμως? Προσωπικά προσφέρομαι, αλλά ο καθένας θα έχει να πει διαοφορετικά πράγματα υποθέτω.

Όσο για το τι θα θέλαμε να διαβάσουμε, χμμμ...δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι ιδιαίτερο, εγώ όσα έχω διαβάσει τα βρήκα πολύ ενδιαφέροντα ήδη!

Είμαστε ένα πολύχρωμο μαγαζί και αυτό μου αρέσει πολύ! :)

πετρούλα said...

Καλή χρονιά!
Νομίζω απλά οτι θα ήθελα περισσότερη συμμετοχή... και αυτό ισχύει κυρίως ως αυτοκριτική.

Nenyaki : ) said...

Καλή χρονιά να έχουμε όλοι :)

(χαχαχα! γέλασα πολύ με το σχόλιο για το σουβλάκι :D :D :D )

harisheiz said...

Καλή χρονιά σε όλους, πολλές ευχές για τον νέο έτος... στηρίζω την υποψηφιότητα της Krot για την συμμετοχή στην έκπληξη! ;)

Anonymous said...

Εγώ πάλι είμαι η βασίλω της υπόθεσης;;; Τα παράπονά μου θα τα πω ιδιαιτέρως... Σας αξίζει πάντως ένα μεγάλο μπράβο για το συγκεκριμένο blog :). Θα γίνετε και διάσημοι!! χιχιχιχιχι

Nemo said...

@maria_pin: Τα σεβη μου και τις ευχες για το νεο ετος σε σενα και την φαμιλια...Και ειπα περιμενω συνταγη για καρυ!!!

@krotkaya: Μετα χαρας να προτεινω στον δημοσιογραφο να μιλησετε. Του εχω δωσει το τηλεφωνο μου και μολις με παρει θα του πω να σου στειλει εμαιλ. Δεν νομιζω οτι ενδιαφερεται παντως για την προσωπικη ιστορια του καθενος οσο για το πως βλεπουμε το site γενικα. Ακομα δεν μου εχει εξηγησει.

@πετρουλα: Μαζι σου για την συμμετοχη... Ειπαμε ολοκληρο πυργο χτιζουμε.

@nenyaki: Και εμενα μου αρεσουν τα σουβλακια βρε παιδι μου αλλα οχι και τετοιο ερωτα. Φαινεται πως δεν σε ταιζουν καλα οι Βικινγκ εκει πανω.
Να σαι καλα!!!

@haris: Κrot για δημαρχος λοιπον. Καλη χρονια και σε σενα!!!

@laxano: Καλα Βασιλω μου, no worries, μην θυμωνεις και γινεις ξυνολαχανο...(ξερω: "της ....")

Anonymous said...

Ξινολάχανο, χαχαχαχα!!!

(γιατί γκρινιάζεις ρε Λαχανάκι;)

Nemo, σε αυτή την περίπτωση νομίζω πως αρμοδιότερος είσαι εσύ ο ίδιος, αφού ξεκίνησες την πρωτοβουλία και έχεις κάνει και τη μεγαλύτερη συμβολή, εδώ που τα λέμε!!