Wednesday, January 16

Το παλάτι

Ηταν ο βασιλιάς Otto, θείος του δικού μας Όθωνα, και τον οποίο πνίξανε στην λίμνη του Starnberg εκείνος ο βασιλιάς που έδωσε όλη την αίγλη. Ερωτευμένος με την αρχαία Ελληνική αρχιτεκτονική, την ποίηση, ζωγραφική, μουσική και γενικά με ότι είχε να κάνει με καλλιτεχνία, στήνοντας παλάτια όπου μπορούσε με αποκορύφωμα το Maerchen Palast, (παραμυθένιο παλάτι) το Märchenschloss στο Neuschwanstein, το οποίο δεν πρόλαβε να αποτελειώσει.
Επίσης τα Wienerwalt ήταν απο τις πιο ξακουστές αλυσίδες εστιατορίων, με κύριο πιάτο την κότα, αργότερα όμως πουλήθηκαν και τώρα πέρασαν σε χέρια ότι να'ναι. Οποιος έφαγε κοτόπουλο σε Wienerwalt, δύσκολα ευχαριστήθηκε μετά αλλού κότα.
Η Αυστρία έχει πολλά που δεν θα δείς σε άλλες χώρες. Την απόλυτη καθαριότητα, πράσινο όπου κι αν γυρίσεις το βλέμμα σου, κάστρα παντού, μέχρι και τα πάρκινγκ στην Autobahn είναι με παγκάκια και τραπέζια στρόγγυλα, αγάλματα στην πόλη, λιγώτερες δεσμεύσεις και απαγορεύσεις απο τα ξαδέρφια τους τους Γερμανούς, ...και οι Αυστριακοί πιο φιλικοί και ευγενικοί σαν λαός.
Οσες φορές πήγα μου άρεσε κάθε φορά περισσότερο.

5 comments:

Anonymous said...

άυτό δεν είναι το κάστρο που ενέπνευσε και τον Ντίσνεϋ, για το μυθικό του κάστρο στην Φαντασία ή κάνω λάθος?

συμφωνώ απόλυτα για την Αυστρία. Και οι Αυστριακοί μου φανηκαν κιεμένα πάρα πολύ φιλικοί και φιλόξενοι!!

BioLogos said...

Αυτό το κάστρο είναι το νέο σπίτι της Μπάρμπυ?

Τα Βινερβαλντ υπάρχουν ακόμα και είναι γερμανικά.

Και δεν νομίζω ότι η άουτομπαν και τα στρόγγυλα τραπεζάκια, άντε και οι καλλιτεχνίες δεν υπάρχουν σε άλλες χώρες.

AATON said...

krotkaya, ναι αυτό είναι.

BioLogos, τα wienerwald παραμένουν Αυστριακό Francise, μα υπάρχουν και στην Γερμανία, εκεί σε ένα απο αυτά δούλευαν οι γονείς μου (Garmish Partenkirchen.
Σίγουρα έχει κι άλλες πόλεις με καλλιτεχνήματα όπως πολύ σωστά τονίζεις και όπως έγραψαν πιο κάτω κάποια άλλα παιδιά (Prague, κ.λ.π.) μα η Βιέννη έχει μια πολύ μεγάλη ιστορική και πολιτιστική κουλτούρα που οι περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές πόλεις δεν την φτάνουν.
Οσο για τα στρογγυλά τραπεζάκια στην Autobahn, είδα και στην Γερμανία, μα της Αυστρίας είναι τα πιο περιποιημένα και πιο καθαρά όλων. Ζω Καναδά, μα έζησα 21 χρόνια στην Γερμανία, την οποία λόγω επαγγέλματος γύρισα σχεδόν απ' άκρη σ'ακρη, πίστεψέ με, το ίδιο γύρισα σχεδόν παντού στην Ευρώπη. Το κείμενό μου όμως, δεν έχει να κάνει με το αν είμαι κοσμογυρισμένος ή όχι, ούτε τον ξερόλα παριστάνω, μην με πάρεις λάθος, απλά ήθελα να γράψω δυό λόγια για μια χώρα που μου άρεσε πάρα πολύ, τίποτε παραπάνω.
Την καλημέρα μου όπου κι αν βρίσκεσαι.

BioLogos said...

Άρα το κοτόπουλο σου άρεσε επειδή ήταν από τα χέρια της μαμάς...χεχε.
Πλάκα κάνω ΑΑΤΟΝ.Τα βινερβαλντ ήταν γερμανικά με πρώτο κατάστημα στο Μόναχο και πριν μερικά χρόνια έσπασαν σε γερμανικά και αυστριακά επειδή πήγε στον πάτο το καράβι.Μην πιστεύεις την προπαγάνδα των κακών αυστριακών...

eva_sim1984 said...

Εχώ πάρει μια απόφαση, να πάω να μείνω μόνιμα Αυστρία αν και ξέρω οτι ειναι δύσκολη μια τέτοια κίνηση, θα ήθελα να το ρισκάρω. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω αν κάποιος γνωρίζει πως είναι η ζωή εκεί π.χ τιμές ενοικίων, τροφίμων(μέσες άκρες) και γενικά πως είναι η ζωή εκεί αλλα οχί με τα μάτια του τουρίστα πού βλέπει κατι μαγικό και πρωτόγνωρο, αλλά με τα μάτια του ανθρώπου που ζεί και δουλεύει εκεί.