Saturday, June 20

ΕΛΛΑΔΑ: Η χωρα οπου οι μεταναστες σερνονται με το.....μηχανακι!!

Σκηνές πρωτοφανούς βαρβαρότητας, με θύματα δύο μετανάστες από το Μπανγκλαντές, εκτυλίχθηκαν την Πέμπτη στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας.

Δύο νεαροί αγρότες χτύπησαν, έδεσαν και έσυραν με το μηχανάκι τους τους μετανάστες, ισχυριζόμενοι ότι προσπάθησαν να τους κλέψουν τρία αρνιά από τη στάνη τους!

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Πατρίς» του Πύργου, «οι αγρότες της περιοχής πήραν τον νόμο στα χέρια τους και αποφάσισαν να τιμωρήσουν με τον δικό τους, απάνθρωπο τρόπο, οικονομικούς μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην περιοχή. Τους γρονθοκόπησαν, στη συνέχεια τους έδεσαν στο δίκυκλο και τους έσυραν σαν ζώα στο κέντρο του χωριού για παραδειγματισμό, επειδή το τελευταίο δεκαήμερο φέρεται να είχαν αφαιρέσει αιγοπρόβατα από το αγρόκτημά τους. Οι κλοπές ωστόσο ουδέποτε είχαν δηλωθεί στις αστυνομικές αρχές».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι μετανάστες σώθηκαν μετά την επέμβαση των αστυνομικών που συνέλαβαν τόσο τους δύο αγρότες, ηλικίας 31 και 24 ετών, όσο και τους μετανάστες.
Στην απολογία τους οι δύο αγρότες ισχυρίσθηκαν ότι το τελευταίο διάστημα άγνωστοι τους έκλεβαν ζώα, αλλά αποφάσισαν να μην καταγγείλουν στην Αστυνομία τις κλοπές και να παραφυλάξουν στη στάνη τη νύχτα ώστε να πιάσουν οι ίδιοι τους κλέφτες. Πράγματι αντιλήφθηκαν τρία άτομα να προσπαθούν να κλέψουν τρία αρνιά, αλλά δεν κατάφεραν να τους πιάσουν.

Το μεσημέρι της Πέμπτης πήγαν στην περιοχή όπου πίστευαν πως έμεναν οι δράστες και προσπάθησαν να τους εντοπίσουν. Δεν τα κατάφεραν και έτσι έδεσαν με σκοινί έναν άσχετο με την απόπειρα ζωοκλοπής μετανάστη, τον οποίο ανάγκασαν να τους οδηγήσει σε εκείνους που θεωρούσαν ως δράστες. Όταν τους εντόπισαν, άφησαν ελεύθερο τον πρώτο και τους υπέβαλαν σε βασανιστήρια.
Ελλαδα, για διακοπες; Οχι, ευχαριστω, δε θα παρω........

15 comments:

g vrettos said...

Σιγουρα ειναι και παραπανω ενα απο τα υποκειμενα που ξεφυτρωνουν σα μανιταρια εκει κατω,για ολα φταιει ο ξενος,και οποιος του συμπαραστεκεται.
Αμ δεν ειναι ολα τα δαχτυλα μας ειδια...
Και ο καθε ανεγκεφαλος ξερναει χολη αλλα η στοχοποιηση του διαφορετικου εχει ξεκινηση απο τα γνωστα μαυρα υπογεια,μαζι μετα ξερα παιρνει φωτια και και ο
γειτονας....

ELvA said...

@vrettos

Ετσι ακριβως. Ο καθε ανεγκεφαλος ξερναει τη γνωστη 'χολη απο τα μαυρα υπογεια', που χρονια τωρα ακουμε και ξερουμε, ωστε εφτασε να μη μας εκπλησσει το μεγεθος του ρατσισμου σε μια χωρα που παινευεται στα τουριστικα φυλλαδια για τη φιλοξενια, τη δημοκρατια και τα ανθρωπιστικα της ιδεωδη..
Για εμενα τετοια υποκειμενα με μια τοσο θλιβερη, οπισθοδρομικη ιδεολογια και μισος για τον ξενο εργατη, τον κατατρεγμενο, θετουν εαυτον στο περιθωριο και εκει, ευχομαι, να μεινουν........

korinoskilo said...

νταξ .... ο χιτλερ τους εκανε σαπουνια..... δεν φτασαμε ακομη εκει ....

με σοκαρουν αυτα ειληκρινα :/

Marina said...

Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία εχει πολύ βαθιές ρίζες που όλες οδηγούν σε..εμπόλεμες καταστάσεις.
Λυπηρό πολύ το φαινόμενο που γράφεις. Αντί να ενσωμάτωση των μεταναστών όπως κάνουν πολιτικά έξυπνες και προηγμένες χώρες π.χ. Σκανδιναβία, τον πιάνουν με τις πέτρες..Το γεγονός ότι κάποτε και οι Ελληνες είχαν υπάρξει μετανάστες σε Αμερική-Γερμανία..δεν τους νοιάζει..εκεί..να βλέπουν ώς που φθάνει η μύτη τους.

offshore said...

ποιά είνια η νηπιαγωγός για την οποία μιλάει ο aks?

ELvA said...

Eλενα και Μarina

Eκει φτασαμε...Να μας θυμιζουν με τα χαλια τους αλλες καταμαυρες και ντροπιαστικες εποχες! Δε θα μας γυρισουν ομως στον Μεσαιωνα, ο κοσμος διαβαζει ενημερωνεται και κυριως καταδικαζει παντου τετοιες ενεργειες.



Οffshore

Δεν εχω ακουσει τιποτα για την περιπτωση αυτη, αλλα αν ηταν αληθεια δεν θα το διαβαζαμε σε καμμια εφημεριδα; Δεν νομιζω κατι τετοιο να εμενε κρυφο, εκτος και αν εγινε με σκοπο να ριξουν την ευθυνη στους μεταναστες και παλι!

coolplatanos said...

O aks αναπαράγει το ίδιο σχόλιο παντού με τη λογική του: "πες, πες κάτι θα μείνει"...
Δεν μπόρεσα να βρω κάτι περί νηπιαγωγού που βιάστηκε. Μην του δίνετε σημασία λέει "το ποίημα του"...
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι με το να μην ακολουθείται ουσιαστικά καμία μεταναστευτική πολιτική έχουν φθάσει και άνθρωποι με κάποια λογική και καλή διάθεση να στοιχειώνουν μέσα τους φόβους και αυτό χρειάζεται να δούμε εδώ κάτω. Οι ανεγκέφαλοι και οι απόνεγοι ό,τι και να πεις ή να κάνεις θα παραμένουν στο κόλλημα τους και την απανθρωπιά τους. Το θέμα είναι να μην φτάσουν να τρομοκρατήσουν και όσους δεν τελούν υπό "εντεταλμένη" υπηρεσία να διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις ακριβώς για να δημιουργούν τρόμο και φόβο. Κι αυτό ειλικρινά δεν ξέρω πώς μπορούμε να το επιτύχουμε όταν η πολιτεία εδώ είναι ανύπαρκτη. Ισως μόνο με δουλειά στους γνωστούς μας, με απομυθοποιήσεις, συζήτηση ήρεμη και ερωτήματα που να αποκαλύπτουν τα φοβικά επιχειρήματα.

jane said...

δεν μπορω να φανταστω την λογικη πισω απ'τα λογια ενος ανθρωπου σαν τον ακς.κι οσο κι αν με ανατριχιαζει το σκηνικο της μανωλαδας με ανατριχιαζει πολυ περισσοτερο η απαντηση του και η απηχηση που μπορει να εχει αυτη σε παραπλανημενους ανθρωπους. οι μεταναστες δεν ειναι μια παστα ανθρωπων που εχσει πισσα αντι για αιμα, αλλα καποιοι δεν θα ησυχασουν αν δεν σιγουρευτουν.

Anonymous said...

Τα πράγματα τείνουν να γίνουν τραγικά εδώ βρε Elva μου. Πραγματικά είναι απογοητευτικό, όλοι θα τα ρίξουν στον εύκολο στόχο, τους μετανάστες χωρίς να ψάξουν για τα βαθύτερα αίτια του προβλήματος. Δεν αρνούμαι πως και οι μετανάστες δημιουργούν προβλήματα πολύ συχνά, αλλά κάθεται κανείς να αναρωτηθεί το γιατί; Το τί περνάνε, το τι συμπεριφορές αντιμετωπίζουν, το πώς ζουν, το τί κάνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει ουσιαστικά το οτιδήποτε;

Οι Έλληνες νομίζουν πως αφού μπήκε ο ξένος στην χώρα οφείλει να μας σέβεται ακόμα κι αν του φερόμαστε λες κι είναι ζώο.. Κλασσικά, μεγάλη ιδέα έχουμε για τον εαυτό μας και λίγη ανθρωπιά...

ELvA said...

coolplatanos και jane

Ουτε εγω καταλαβαινω τετοια ατομα αλλα εχω αποφασισει να μην ασχολουμαι πια. Ειναι καλυτερα να ασχολουμαστε με το τι μπορουμε να κανουμε ωστε να αλλαξει η κατασταση
και να μην υπαρχουν ατομα που παραπλανουν ειδησεις και περιμενουν
μαλιστα να εχουν 'απηχηση' και
'κατανοηση' μετα, οπως ο aks.


iocaste

Συμφωνω απολυτα. Ειναι αστειο ομως να μιλανε καποιοι για 'Ελληνικη φιλοξενια' μετα απο τετοια θλιβερα και ντροπιαστικα, για την Ελλαδα, γεγονοτα!

patsiouri said...

Μμμμμμ...να σου πώ την αλήθεια, το συγκεκριμένο περιστατικό (εννοείται ότι φρύαξα), δε νομίζω πως αποτελεί θέμα φυλετικού ρατσισμού.
Αρκετοί βρωμόβλαχοι σε μέρη όπως η Μανωλάδα, ζούν ακόμη στις σπηλιές, σε πάρα πολλά θέματα.
Στοιχηματίζω πως το ίδιο θα έκαναν και αν οι κλέφτες ήταν από το διπλανό χωριό και όχι μετανάστες.
Στο δικό μου χωριό υπάρχουν ακόμα βεντέττες του στύλ "Ο γιος της αντίπαλης οικογένειας κλέβει την κόρη της άλλης και τα αδέρφια της του στήνουν καρτέρι και τον πυροβολούν", ή "Βίασε τη γίδα του συγχωριανού του για να τον εκδικηθεί"( αυτό έχει γίνει και πρωτοσέλιδο).
Ξέρω ότι σας φαίνονται παράλογα όλα αυτά αλλά στην ελληνική επαρχία συμβαίνουν (ευτυχώς όχι πολύ συχνά).Τα Κωσταλέξια και οι αιμομειξίες δίνουν και παίρνουν.
Οπότε μη νομίζετε πως την πλήρωσαν αυτοί οι δύστυχοι λόγω εθνικότητας.
Λόγω ΟΜΕΡΤΑ που εφαρμόζεται στα περισσότερα ορεινά χωριά την πλήρωσαν.
Απορώ πως επενέβη και η αστρυνομία.
Στο χωριό μου θα αργούσαν να εμφανιστούν επίτηδες.

ΥΓ: Και ζουν και δίπλα στους Δελφούς οι ούγκανοι...

Αks:
Δε διαφωνώ ότι υπάρχουν μεγάλα ποσοστά εγκληματικότητας ανάμεσα στους μετανάστες.
Πάντως προχτές συνελλήφθη ο βιαστής της γειτονιάς μου.
20 κάτι βιασμοί, παντρεμμένος με παιδιά στην ηλικία μου, δημόσιος υπάλληλος και του έλεγα και "καλημέρα".
Το είπαν και οι ειδήσεις.
Άστο, η ανωμαλία δε γνωρίζει εθνικότητα...

offshore said...

@patsiouri
"Βίασε τη γίδα του συγχωριανού του για να τον εκδικηθεί"-Σοβαρολογείς; Δε σε αμφισβητώ, απλά δεν το χωράει ο νους μου, που λέμε

Giorgia_is_coming_to_town said...

Τα είπαν όλα οι προλαλήσαντες. (Πλήν του πρώτου, που μετά την δεύτερη σειρά, σκρόλαρα και τελείωσε!). Θα συμφωνήσω στο τελευταίο! Διακοπές στην Ελλάδα? Οχι, δεν θα πάρω!

patsiouri said...

offshore:
Σαφέστατα.
Σε μερικά χωριά θεωρείται "σου βιάζω την κόρη".
Η "Σου χαράζω τη Λαμποργκίνι"
Η γίδα αποτελεί status για μερικούς από αυτούς (επαναλαμβάνω σε πολύυυ απομωνομένα χωριά και συνήθως πολύυυ ορεινά). Και ελάχιστα πλέον.
Η πλάκα είναι πως πρωτοσέλιδο έγινε γιατί ο ιδιοκτήτης στη συνέχεια ξυλοκόπησε τον άλλο πολύ άγρια, όχι γι'αυτό που έπαθε η άμοιρη η γίδα.

Δεν υπάρχει "αγνή ελληνική επαρχία" παιδιά.
Δεν υπήρξε ποτέ.
To post της Έλβα με τα σκυλιά άλλωστε, κάτω από το πόστ με τη Λωρίδα της Γάζας, το αποδεικνύει περίτρανα.
Στενοχωριέμαι που ερημώνουν τα χωριά μας αλλά χαίρομαι πλέον που τα νέα παιδιά την κοπανάνε.
Και όσοι γυρίζουν πίσω γυρίζουν με πιό ανοιχτά μυαλά.

suncitizen said...

Βέβαια, όσο μας περνάνε την ιδέα ότι οι μετανάστες είναι κατώτεροι, δούλοι κλπ, τόσο χάνουμε τον ανθρωπισμό μας.
Αυτα θυμίζουν πολύ παλιές εποχές που η ανθρώπινη ζωή δεν είχε καμία αξία.