Monday, May 4

H Theresa Andersson και η μουσικη της!



Η Theresa Andersson γεννηθηκε το 1972 στο νησι Gotland, (Sweden) ειναι τραγουδιστρια, γραφει στιχους και μουσικη και ειναι επισης multiinstrumentalist. To 1990 ακολουθησε τον συμπατριωτη της, Anders Osborne, στη New Orleans, αλλα εννεα χρονια αργοτερα εφυγε απο το συγκροτημα. Απο τοτε η Theresa εχει εμφανιστει και ηχογραφησει κοντα σε σπουδαιους μουσικους της New Orleans σκηνης, οπως ο Allen Toussaint, The Neville Brothers, The Meters και Betty Harris. Εχει επηρεαστει απο αυτους τους καλλιτεχνες και δηλωνει οτι οι ρυθμοι της New Orleans αποτελουν ενα μεγαλο μερος του προσωπικου της ηχου. Στις 4 Φεβουαριου του 2009 η Theresa εμφανιστηκε στο Late Night show με τον Conan O'Brien.
Αυτο ομως που εντυπωσιαζει με την Theresa ειναι οτι βρισκεται στη σκηνη μονη της δινοντας ενα "One-Woman Show" ενω χρησιμοποιει ταυτοχρονα διαφορα μουσικα οργανα. Το do-it-yourself video που εφτιαξε στη κουζινα της για το τραγουδι
"Na Na Na" εγινε επιτυχια στο YouTube ενω πανω απο 800.000 το ειδαν. Η Theresa ηχογραφησε αλλο ενα τραγουδι το "Birds Fly Away", στην ιδια κουζινα που ηχογραφησε και ολοκληρο το προσφατο της album το "Hummingbird, Go"!

Μπραβο σ´οσους,ες ακολουθουν το δικο τους δρομο!

7 comments:

varometro said...

Πάρα πολύ καλή! Δεν την ήξερα και εντυπωσιάστηκα! Βέβαια το ταλέντο εξηγείται από την στιγμή που έχει γεννηθεί το 1972 (ως γνωστόν είναι η χρονιά που γεννήθηκαν όλα τα μεγάλα πνεύματα! :-)).

varometro

μ said...

Μία πρόταση για τη μουσική βιομηχανία σε περιόδους κρίσης. Είναι μία και τα κάνει όλα :)

ΥΓ. Μ'αρέσει πολύ που είναι ξυπόλυτη!

ELvA said...

@varometro
Nαι, δεν υπαρχει αμφιβολια οτι η Theresa ειναι μεγαλο ταλεντο, κι ας γεννηθηκε το...1972! :))



Μανο,ετσι...σκεφτηκα κι εγω οταν την ειδα να τα κανει ολα μονη της! :)

Υ.Γ Oλα τα προσεξες!:) Λες να ειναι..ξυπολητη λογω..
κρισης; :)

Nik said...

H en logw kallitexnis einai exairetiki! Se emas pantws den exw xanadei tetoio show me kapoio onoma na ta kanei ola.Oi Ellinides star mono na petane bouti xeroun kai apo talanto ase file kalytera!

compressivehumans said...

ola sou ta post einai ebnevsmena

korinoskilo said...

πολυ καλη :))))))
αμα εχεις ταλεντο!!!!


καλησπερες ελβα :)

ELvA said...

@bottler28

Μονο ...μπουτι; :) Eχεις καπου δικιο, αλλα ευτυχως υπαρχουν και αξιολογοι καλλιτεχνες, στην Ελλαδα!




@compressivehumans

Kαλως ηρθες! Ευχαριστω για τα καλα λογια.



@Κorinoskilo

Μοναδικο μουσικο ταλεντο!
Καλησπερα κι απο εμας! :)