Thursday, February 26

Λίγη τσίπα ρε!

Ο άνθρωπος που βλέπετε στο παράθυρο κάτω αριστερά τις τελευταίες μέρες περιφέρεται στα κανάλια και με αφορμή την απόδραση του Παλαιοκώστα καταγγέλλει την κυβέρνηση ζητώντας την παραίτηση του υπουργού δικαιοσύνης. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν τόσο αυτός όσο και το κόμμα που εκπροσωπεί είναι δυνατόν να πλειοδοτούν έτσι εύκολα σε υποκρισία, σε πολιτικό αμοραλισμό, σε ξιπασιά αν θέλετε. χωρίς να διαθέτουν το παραμικρό ίχνος συστολής και ντροπής.
Ο κύριος αυτός ήταν υπουργός ναυτιλίας όταν το Σαμίνα έστειλε στον τάφο 80 ανθρώπους και δεν είχε το στοιχειώδες φιλότιμο να αναλάβει την πολιτική ευθύνη υποβάλλοντας την παραίτησή του. Γατζωμένο στο υπουργικό θώκο το εν λόγω γελοίο ανθρωπάκι δεν δέχθηκε ότι είχε την ευθύνη του ελέγχου αξιοπλοΐας των σαπιοκάραβων του κάθε Σφηνιά, την ευθύνη για την εκπαίδευση του κάθε δόκιμου καπετάνιου, την ευθύνη για την τήρηση των κανονισμών και μέτρων ασφαλείας, την ευθύνη για το μπάχαλο της διάσωσης κλπ κλπ.
Προσέξτε, από την μια 80 άνθρωποι νεκροί και δεν ιδρώνει το αυτί μας κι απ’ την άλλη 2 δραπέτες και ζητάμε την παραίτηση του υπουργού! Αν αυτό δεν λέγεται θράσος τότε τι λέγεται ρε; Ο λαός μας έχει μια λέξη που νομίζω περιγράφει καλύτερα από όλες αυτό που λείπει από τον συγκεκριμένο κύριο αλλά και από πολλούς πολιτικούς: τσίπα!


Aντιγραφη απο to varometro

7 comments:

leon said...

Exairetiko to posto ap to
'varometro'kai i katastasi exei ftasei pia sto aproxwrito me kati tetoious
typous pou perifertontai sta kanalia gia mazema psifwn kai mono. Ta dika tous ta rezilikia omws nomizoun oti ta xehasame?
Ftanei pia sti koroidia!

korinoskilo said...

αν ειχαν ευθηξια καποιοι και παρετουνταν οταν γινοταν κατι .... σιγουρα οι 250( μην πω και οι 300) μεσα στην βουλη ... θα ειχαν παει σπιτια τους εδω και κατι δεκαετιες.

και 8α μπεναν αλλοι που τα ιδια σκατα θα εκαναν.....
οσο υπαρχει επαγγελμα ,,πολιτικος,, και βουλευτικη ασυλια .... τα ιδια σκατα 8α γινοντε παντα :)

leon said...

@korinoskilo

Kapote legame oti stin Ellada ypirhe ena filotimo. Ta teleftaia xronia omws xathike kai afto opws kai to eidos tou politikou pou den einai mono epaggelmatias, alla thelei kai na prosferei kati,estw kai yia ta matia tou afelous psifoforou. Mas pire i katifora omws kai i analgisia kai den stamatame pouthena.

Giorgia_is_coming_to_town said...

Ξεχνάμε το παρελθόν μας. Σύνηθες φαινόμενο τελευταία. Οσο για την τσίπα, τείνει να γίνει άγνωστη λέξη. Αν το σκεφτείτε, οι γιαγιάδες μας την χρησιμοποιούσαν, τα παιδιά μας δεν θα την γνωρίζουν.

Tyler Durden said...

πολύ σωστή παρατηρηση και δυστυχώς μας δείχενι πως δεν υπάρει φως στον ορίζοντα. Ακόπμα και αν φουντάρει αυτή η κυβέρνηση, η μόνη άμεση λύση είναι πάλι μια από τα ίδια των προηγούμενων.

Σκεφτείτε ένα αρνητικό αυτής της κυβέρνησης και όσοι έχουν μνήμη θα θυμηθούν και ένα αντίστοιχο, αν όχι ολόϊδιο ή και χειρότερο της προηγούμενης.

Αστυνομοκρατία θέλετε, καταπατήσεις δασών και υγροτόπων, δολοφονίες πολιτών, παρακρατική δράση, μεγα-σκάνδαλα, όλοι είναι λερωμένοι μέχρι το κόκκαλο.

Πρέπει να είσαι πραγματικά πολύ θρασύς για να τολμήσεις από την θέση της αντιπολίτευσης να επικρίνεις την σημερινή κυβέρνηση για πράγματα που τα έκανε σε χειρότερο βαθμό ο ίδιος

korinoskilo said...

@λεων ...... ο τελευταιος που θυμαμαι να ειχε τσιπα ... ηταν ο κωστανταρας στο εργο ,,μαυρο στον μαυρογιαλουρο,, ( ή πως το λεγαν το εργο τεςπα) :ρρρ

εγω πιστευω οτι ειναι αλλου οι ανθρωποι αυτοι ... σε αλλο επιπεδο κατι σαν mykosmos.gr ( στον κοσμο τους δηλ)
δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα.... οποτε .....θα σκεφτουν την τσιπα????

ELvA said...

@leon

Mακαρι να τελειωνε η κορoïδια,αλλα κατι μου λεει οτι θα κρατησει χρονια αυτη η...κολωνια! :(



@korinoskilo

Ακριβως.Ουτε ευθιξια,ουτε
φιλοτιμο υπαρχει,δυστυχως.



@Giorgia_is_coming_to_town

Πες το ψεμματα,οσοι μιλανε για τσιπα θεωρουνται...
γραφικοι στην εποχη μας!



@Tyler Durden

Oταν ο κοσμος εχει σκοπιμα παγιδευτει σε ψευτο-
διλημματα,τι φως να περιμενουμε τοτε, στον οριζοντα; Οσο για θρασος,
ασε,υπαρχει αρκετο και για
..εξαγωγες! Εμεις,ομως, αφου καταλαβαινουμε οτι μας δουλευουν,τι σκοπευουμε
να κανουμε, εκει ειναι το θεμα...