Monday, December 8

Προειδοποιήσεις για τους πολίτες τους απηύθυναν οι ΗΠΑ και η Βρετανία

Η αμερικανική πρεσβεία σε ανακοίνωσή της καλεί τους Αμερικανούς να αποφύγουν το κέντρο των Αθηνών και άλλων πόλεων μέχρι να τελειώσουν οι διαδηλώσεις. Όπως αναφέρεται σχετικά: «η Πρεσβεία έδωσε οδηγία στους υπαλλήλους της να μείνουν μακριά από το κέντρο της Αθήνας τη Κυριακή 7η Δεκεμβρίου λόγω των μεγάλων και βίαιων διαδηλώσεων που άρχισαν το βράδυ του Σαββάτου».
Η
ανακοίνωση προτρέπει τους Αμερικανούς «να αποφύγουν όχι μόνο το κέντρο της Αθήνας σήμερα (Κυριακή) αλλά κάθε άλλη περιοχή όπου μπορεί να σημειωθούν διαδηλώσεις».Η πρεσβεία καλεί τους Αμερικανούς να παρακολουθούν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης για τις τελευταίες εξελίξεις όπως και τις προειδοποιήσεις του Στέιτ Ντιπάρμεντ ή της Πρεσβείας στην Αθήνα.
Το Bρετανικό υπουργείο Εξωτερικών στη
σχετική σελίδα του σημειώνει ότι λόγω των απεργιών και των διαδηλώσεων που αναμένονταν το Δεκέμβριο, οι ταξιδιώτες πρέπει να αποφύγουν περιοχές όπου θα συμβούν διαδηλώσεις και τους ζητά να παραμείνουν σε εγρήγορση. Σημειώνει ακόμα τις «φοιτητικές διαδηλώσεις», όπως τις αναφέρει, που σημειώθηκαν στην Αθήνα και άλλες πόλεις το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου.
Newsroom ΔΟΛ


Aυτο θα πει ενδιαφερον για την ασφαλεια του…μεσου πολιτη! Ξανα! Xωρες σαν την Αμερικη και την Βρετανια, με επικινδυνες πολιτικες επιλογες, με τη βια και την ανεργια να χτυπανε καμπανακι, βγαζουν ανακοινωσεις για να ’προστατευσουν’ τους πολιτες τους που τυχον ταξιδευουν στην Ελλαδα, απο ‘τρομοκρατικες ενεργειες’ ενω θα επρεπε να βλεπουν τα του οικου τους πρωτα! Κανουν, ομως τα στραβα ματια, οταν προκειται για εγχωριες περιπτωσεις βιας, ειτε στα σχολεια τους, ειτε μεσα στα ιδια τους τα σπιτια με θυματα μικρα παιδια και νηπια και με την ανοχη του κρατους, μαλιστα, μιλαμε για μεγαλο θρασος!
Aς τους μπουκοταρουμε λοιπον και εμεις!

14 comments:

Sofia said...
This comment has been removed by the author.
Sofia said...

Δε νομίζω ότι πρόκειται για θράσος ούτε ότι μπορεί κάποιος από εμάς να ισχυριστεί ότι η κατάσταση γύρω από τις διαδηλώσεις δεν είναι επικίνδυνη και ιδίως αν είσαι ξένος που δεν μιλάς τη γλώσσα και δεν ξέρεις την πόλη. Είναι έγκλημα που η κάθε κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει τους πολίτες της; Ή μήπως είναι ψέμμα ότι κάποια ξώφαλτση (είτε από την αστυνομία είτε από κάποιους βίαιους διαδηλωτές) μπορεί να πάρει κάποιον περαστικό;

Nemo said...

Και η Αυστραλια εξεδωσε ταξιδιωτικη οδηγια...να πω την αληθεια οσο και αν με ενοχλει το βρισκω απολυτα φυσιολογικο να γινεται αυτο. Γιατι μετα αν καποιος απο του πολιτες των χωρων αυτων παθει κατι δεν θα μπορει να πει δεν ηξερε.
Κριμα παντως για οτι γινεται στην Ελλαδα και κριμα για το καημενο το παιδι που χαθηκε. Ειτε προκαλεσε, ειτε οχι...

ELvA said...

@Sofia
Αλλοιμονο αν περιμενουμε απ το κρατος και δη απο κρατη, οπως η Αμερικη και Αγγλια να μας πουν που να παμε και που να μη παμε;
Τοτε θα επρεπε να μας προειδοποιουν και αυτοι
καθε φορα για τους κινδυνους να επισκεπτουμε τα δικα τους μια και οι δυο αυτες χωρες δεν ειναι ακριβως αυτο που θα λεγαμε 'προτυπα ειρηνικων
και φιλησυχων κρατων προνοιας'! Εκτος αν δεν θελουμε να βλεπουμε καποια πραγματα.Η γνωμη μου ειναι παντως οτι ειναι περιττες τετοιου ειδους
'τουριστικες οδηγιες' που για εμενα τουλαχιστον δεν ειναι καθολου τουριστικες!

@Nemo
Το περιμενα οτι και η Αυστραλια θα ακολουθουσε τη 'μαμα Αγγλια' σε κατι τετοια...Δε χρειαζονται τετοιου ειδους οδηγιες, αφου σε καμμια περιπτωση δεν εχουμε να κανουμε με τρομοκρατικο χτυπημα, που μπορει να εχει επιπτωσεις και σε ξενους. Πολλα ξενα ΜΜΕ, οπως διαβασα, ηταν ξεκαθαρα και εξηγησαν μαλιστα και τους λογους για τις ταραχες. Απο εκει και περα το θεωρω μαλλον τραβηγμενο με τις 'οδηγιες προς ναυτιλομενους'!Ο νοων νοειτω!

Sofia said...

Θα μου επιτρέψεις - υπερβολές. Δεν έχει καμία ευθύνη το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ να ειδοποιήσουν Έλληνες πολίτες. αυτή είναι η ευθύνη της κάθε χώρας προς τους δικούς τους πολίτες. Και στο κάτω κάτω και η Ελλάδα εκδίδει τέτοιες οδηγίες.

Ας ξεπεράσουμε αυτή την συμπεριφορά μας "όλοι πάνε να μας φάνε, είναι παγκόσμια συνωμοσία". Το κάθε κράτος έχει ευθύνες.

g vrettos said...

Aπο κεντρο Αθηνας, το απολυτο χαος οι μισοι σπανε οι αλλοι μισοι κλεβουν.
Τωρα ποιος τα οργανωσε ολα αυτα?

Το ανυπαρκτο κρατος αυτο το κρατος που λεηλατη το πολιτη του αυτο το κρατος που δολοφονοι 15χρονους.
Μαγαζακια καιγοντε αυτοκινητα καιγοντε.
Και οταν καποιος απο μακρια λεει την αληθεια για να προστατευση το αυτονοητο εμεις οι Ελληναρες κοντευουμε να παθουμε ανακοπη......
Το τι δακρυγονο φαγαμε μεσα στα σπιτια μας, αυτες της νυχτες ειναι το κατι αλλο.
Ναι εχουν δικιο οι ξενοι ο ρολος του κρατους ειναι να προστατευει το πολιτη και οχι να τον καταστεφει.

Blogiζων said...

To idio akrivws kanei kai h elliniki kivernisi se ektaktes katastaseis opou h asfaleia twn ellinwn taksidiwtwn tithetai se risko.
The prepei na katalaveis oti h presveia einai afti pou enimerwnei tous polites tis pou menoun stin xwra, se arketes periptwseis iparxoun anthrwpoi pou den miloun tin topiki glwssa, ara h presveia kai oi anakoinwseis tis einai h monadiki pigi pliroforisis.
An deis to anakoinwthen tis Agglias, anaferei tin ekrithmi katastasi sto kentro tis Athinas, Thessalonikis kai allwn polewn. Parallila anaferei oti h Ellada einai mia apo tis xwres tis Evrwpis opou h dimokratia kai h asfaleia einai statheres aksies tis koinwnias. Ara den nomizw oti prokaloun se opoiadipote periptwsi. Time for reconsideration maybe?

ELvA said...

Για οσους και οσες θορυβηθηκαν να πω οτι αναφερομαι στο φαινομενο
της υποκρισιας κρατων, οταν τα ιδια εχουν φοβερα προβληματα, στο εσωτερικο τους, ενω ειναι παραπανω απο προθυμοι, εκτος λιγων εξαιρεσεων, να κατηγορησουν
ευκολα αλλες χωρες για
...τρομοκρατια, οταν μαλιστα οι ιδιες αυτες χωρες φερονται σαν τρομοκρατες, εντος και εκτος επικρατειας τους.
Μακαρι ολα τα κρατη να προστατευαν τους πολιτες τους, πραγματικα και οχι υποκριτικα, αλλα δεν ειναι παντα ετσι.

ΣΠΙΘΑΣ said...

Οι ΗΠΑ πάντα το κάνουν αυτό μ΄εμάς.
Μας έχουν μια αδυναμία, δεν λέω...
Η ενημέρωση χρειάζεται, αλλά η πρεμούρα τους δεν κρύβεται.
Για την Ολυμπιάδα ΗΠΑ και Αγγλία είχαν τρομοκρατήσει το κόσμο.
Οι μπόμπες στην Ατλάντα έσκασαν και στην Αγγλία.

ELvA said...

Aκριβως Σπιθα! Αυτο ηθελα ηθελα να δειξω. Την...
αδυναμια που μας εχουν
ορισμενες χωρες και το πνευμα του 'πριν απο σας για σας',που ομως δεν ισχυει οταν ειναι για δικα τους λαθη, σκανδαλα κλπ..

Marina said...

Δεν είναι κακό μία χώρα να θέλει να προστατέψει τους πολίτες της απο τα τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε αυτούς όταν βρίσκονται σε μία ξένη χώρα. Οι ελληνικές πρεσβείες το ίδιο θα έκαναν και κάνουν για εμάς τους Ελληνες αν ΄σε κάποια χώρα ξεσπάσουν ταραχές.

ELvA said...

Δεν λεμε οτι ειναι 'κακο',ειναι ομως υποκριτικο οταν καποιες χωρες αντι να βλεπουν τα δικα τους προβληματα ειναι παραπανω απο προθυμες να κατηγορησουν αλλες για 'τρομοκρατια' κλπ,(καμμια σχεση με τη τωρινη κατασταση στην Ελλαδα! ) ενω οι ιδιες δεν ειναι αμεμπτες οσον αφορα την εξωτερικη τους πολιτικη!Σκεψου ομως και αυτο που λες, εχεις εσυ συχνα ακουσει αντιστοιχες Ελληνικες 'οδηγιες προς ναυτιλομενους'; Γιατι οχι, αραγε;;......

ΣΠΙΘΑΣ said...

Φυσικά και δεν λέμε ότι είναι κακό να ενημερώνουν τους πολίτες τους τα κράτη.
Αυτό είναι μια θέση που δεν μπορεί να αμφισβητείται.

Μιλάμε για το "είδος" της ενημέρωσης και πώς την εννοεί ο καθένας.
Γιατί μην μου πείτε ότι γενικά η ενημέρωση είναι αντικειμενική και δεν ενέχει σκοπιμότητες;

Διακρίνουμε τις διαχωριστικές γραμμές με βάση τα στατιστικά.
Αναλογικά στην Ελλάδα με τις άλλες χώρες δεν φέρονται ισότιμα.
Αυτή είναι η γνώμη μου.
Και ας ανατρέξουμε σε πολλές περιπτώσεις.
Την τελευταία φορά είχα διαβάσει για την περιπέτεια Έλληνα γιατρού που ήταν καλεσμένος σε συνέδριο.
Του φέρθηκαν βίαια σαν να ήταν τρομοκράτης και είδε κι΄έπαθε μέχρι να μεσολαβήσουν για να τον δεχτούν.
Μόνο και μόνο επειδή ήταν Έλληνας.
Βίζα μόνο οι Έλληνες χρειάζονται από όλη την Ευρώπη για Αμερική, νομίζω;

ELvA said...

Tα ξερω,Σπιθα
Ριξε μια ματια στο
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/6080384.stm

θα διαβασεις εκει οτι η Ελλαδα ειναι απο τις λιγες χωρες της ΕΕ που ακομη απαιτειται visa για οσους ταξιδευουν στην Αμερικη(ΗΠΑ).Και με τα προσφατα γεγονοτα θα συνεχισουν για πολυ ακομη τη πολιτικη της visa, για την Ελλαδα! Αμα μπεις στο black list δε βγαινεις ευκολα....