Monday, June 23

Oι μιζες και εμεις!


ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ! Ας το γράφουν οι εφημερίδες, ας το λένε τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις. Εγώ δεν το πιστεύω ότι Έλληνες πολιτικοί χρηματίζονται, παίρνουν μίζες, βάζουν το δάχτυλο στο μέλι. Ποτέ και κανένας υπουργός, υφυπουργός, γενικός γραμματέας, σύμβουλος, διοικητής ταμείου ή δημόσιου οργανισμού και επιχείρησης, δήμαρχος ή νομάρχης δεν άγγιξε το δημόσιο χρήμα. Όχι. Γιατί όλοι το θεωρούν ιερό και το φυλάνε, σαν τα μάτια τους.

Εξάλλου, κανένα κόμμα στην Ελλάδα που πέρασε από την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια δεν είχε υπουργούς κρυφούς ταμίες που διαχειρίζονται το μαύρο χρήμα που παίρνουν από εφοπλιστές, βιομηχάνους, εμπόρους, ελληνικές και ξένες εταιρείες.
Οι προεκλογικές εκστρατείες γίνονται με τα χρήματα που τους δίνει το Δημόσιο και τη συνδρομή των μελών τους. Αλλά χάρη στην καλή διαχείριση και την προσωπική εργασία καταφέρνουν και κάνουν δουλειά εκατομμυρίων με λίγα ευρώ. Ούτε Έλληνες υπουργοί μέσα σε λίγα χρόνια κάνουν βίλες χιλίων τετραγωνικών. Κι αν κανείς το καταφέρει στην Εκάλη, σκάβει ο ίδιος τα θεμέλια, με τα χέρια του ρίχνει τα μπετά και χτίζει αίθρια και σαλόνια.

Οι Έλληνες υπουργοί είναι ένα είδος κοσμοκαλόγερων. Φοράνε τριμμένα κοστούμια, κάλτσες με χαλασμένα λάστιχα και μόνη φιλοδοξία έχουν να μας υπηρετούν. Σε τέτοια ευτυχισμένη χώρα ζούμε. Αλλά, δεν το ξέρουμε!
(Θάνος Παπαδόπουλος, ανατυπωση απο TA NEA)

8 comments:

korinoskilo said...

αχχχ σ ευχαριστω.... γελασα .....
εμενα αυτο που μου αρεσει... ειναι οι δικαιολογιες που βρησκουν και λενε στην τιβι ... παρ ολο που ειναι φως φαναρι οι κλεψιες......
ειναι απι8ανοι :) ( μην πω γελοιοι :Ρ)

maria_pin said...

Ναι, έχει όντως πλάκα! Γιατί αν δεν το πάρεις στο αστείο, πρέπει να αρχίσεις να αυτο-σκαμπιλίζεσαι, και δε λέει!

ELvA said...

@korinoskilo
Ναι, για γελια(και κλαματα)ειναι..Τοσοι σκηνοθετες υπαρχουν, χαθηκε να τα μονταρουν και να κανουν μια κωμωδια,με δοσεις ..τραγωδιας,ομως!

@maria_pin
Αυτοι που πρεπει να..
αυτο-σκαμπιλιστουν ας το κανουν μηπως και ξυπνησουν,καμμια φορα!

Γιαννα said...

We need to laugh sometimes!!!!!!!!!!!!!!!!
Are you talking for a Utopia country? What is the name of the country that politicians are just the officers of the public service? Yeah right!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
It is so funny!

ELvA said...

@γιαννα

Laugh or cry, that's the sad reality, in this... utopic country!

Giorgia_is_coming_to_town said...

Είμαστε για κλάμματα. Τί άλλο θα δούμε ακόμα!

ELvA said...

Ελπιζω παντως να μη φτασουμε να δουμε και αυτα που βλεπει κανεις σε αλλες γειτονικες χωρες...

Nemo said...

@elva: Νομιζω πως ηδη εχουμε δει και βλεπουμε αυτα που γινονται σε γειτονες χωρες...