Wednesday, March 18

Γράψε (τους), κανει καλό στην Υγεια!

Ο Αναστασης κι η Φωτω εμεναν χρονια στην επαρχια. Η κορη τους η Σουλα, μανικιουριστα, ειχε καλεσει στο σπιτι για παρεα τη κολλητη της, τη Ντινα που σπουδαζε φυσικοθεραπεια! Η Σουλα με τη Ντινα περνουσαν ωρες ατελειωτες στο Ιντερνετ και μεταξυ τσατινγκ και κινητων, διαβαζαν οπως ελεγαν και ’’διαφορα επιστημονικα αρθρα’’ για...επιμορφωση! Τη μερα εκεινη φωναξε η Σουλα τη μανα της:
-Ρε μανα, ελα δω, εσυ δεν ελεγες οτι τελευταια ανεβασες πίεση και νιωθεις κατι σφιξιματα στη καρδια; Να ακου τι λεει εδω: " Ο κακος γαμος βλαπτει μονο τις γυναικες! "
-Ε, για νεο μας το λενε; ειπε η κυρα Φωτω, με απορια.
-Ναι, ρε μανα, αλλα γιατι δε λενε, εδω, οτι βλαπτει και τους αντρες; ρωτησε η Σουλα, με υφος φωστηρα.
-Πoυ θες να ξερω μαρη, εσυ που ´σαι μορφωμενη πες μας και πηγε να φτιαξει σουπα τραχανα για τον συζυγο, επειδη της μηνυσε οτι ερχεται σε λιγο απο το μαγαζι και το ηθελε. "Του ποναει η κοιλια του", ειπε στα κοριτσια, "ποιος ξερει παλι τι σκ...μεζεδες εφαγε στο καφενειο!" μονολογησε η Φωτω.
Ο Αναστασης ηρθε μετα απο μια ωρα. Ανεβηκε τις σκαλες της βεραντας μισοβογγωντας, σε καθε σκαλι, κοιταξε τις τρεις γυναικες, δεν μιλησε σε καμμια, παρα με βημα βιαστικο κατευθυνθηκε στη τουαλεττα! Θα εκατσε εκει μεσα για κανενα μισαωρο στα σιγουρα! Οταν επιτελους βγηκε, τραβηξε το παντελονι του προς τα πανω, μεχρι εκει που δεν επαιρνε, λιγο πιο κατω απο τις ...μασχαλες δηλαδη και δηλωσε οτι ηθελε μονο τη σουπα του για να παει μετα να...οριζοντιωθει, αφου δεν αισθανοταν καλα, ειπε!
"Λες κι ειναι η πρωτη φορα!" μουρμουρησε η γυναικα του.
-Ηπιες το διχως αλλο ρακι, παλι,...αφου σε πειραζει, του πεταξε!
-Οχι, πως σου ηρθε, ρε γυναικα... ειπε εκεινος δηθεν εκπληκτος!
-Mα βρωμας οινοπνευμα απο πανω μεχρι κατω, χριστιανε μου, ειπε η Φωτω με αγανακτηση! Κι εφαγες σιγουρα μυδια και παλι,...αφου το ξερεις οτι σε πειραζουνε....
-Ας τον πατερα, ρε μανα, μη τον....στεναχωρας τον ανθρωπο, δεν ακους για τη κριση παντου ε, αστον μη παθει και τρεχουμε σε καν´α νοσοκομειο, πεταξε η Σουλα!
Ο Αναστασης χρονια τωρα ειχε την παγεια τακτικη του "δε τα βγαζω περα με τις γυναικες, γι αυτο δεν τα βαζω μαζι τους"! Πηγε λοιπον στη κρεβατοκαμαρα και επεσε με τα ρουχα κατω απο τα σκεπασματα!
-Ναι, κυρα Φωτεινη μου, πεταχτηκε τοτε η Ντινα, που σπουδαζε φυσικοθεραπεια, αλλα το παιζε...Φροϋντ, δινοντας συμβουλες με τη πρωτη ευκαιρια! ''Μη τον πιεζετε τον κυρ Ανασταση. Αν ξερατε τι βλεπουμε και διαβαζουμε, εμεις, στη σχολη μας, καθημερινα; Δεν ακουτε τι κακο κανει το αγχος σημερα; Ο θειος μου, καλε, νεοτατος και εκανε δυο ....μπαϊ-μπάς (!) τελευταια... Ειναι και λιγο υπερβαρος, o κυρ Αναστασης, οποτε μην τον....επιβαραινετε κι αλλο''!
-Αχ, κουκλα μου, χρονια το λεγα στον Ανασταση, ειπε η Φωτω, αλλα αυτος δεν ηθελε να συνεχισω τη δουλεια που ´χα στη φαμπρικα, γιατι με ζηλευε! Να μη περ´φανευτω τωρα, Ντινα μου, αλλα μ´ ηθελαν πολλοι, στο νιατο μου και ειχαν και τον τροπο τους! Αλλα εγω, εκει στραβωθηκα με το ραφτακι τον Ανασταση και τα ωραια του τα ματια! Τωρα...ενα ξερο μεροκαματο βγαινει, δε βγαινει απο το ρημαδι το ραφταδικο! Πως να μην εχουμε αγωνια;
-Ξερετε, τωρα δα διαβαζαμε με τη Σουλιτσα και για κατι βραχιολια και κρικους απο τη Ταϋλανδη, δωρο απο την εφημεριδα, που σε βοηθανε λεει να αποβαλλεις το στρες!
-Βρε, λες; " Μπα, δε βαριεσαι, απατες ειναι ολα αυτα" εκανε η Φωτω με δυσπιστια.
Ο Αναστασης που ειχε ηδη παει για τον απογευματινο του υπνο, αρχισε ξαφνικα να ροχαλιζει δυνατα και ειχε αφησει και τη πορτα της κρεβατοκαμαρας (οπως παντα) ανοιχτη!
-Βρε αυτος ο ανθρωπος, παντα ετσι ηταν, ειπε η γυναικα του που δεν αντεχε ουτε το ροχαλισμα του, ουτε το οτι δεν εβγαζε ποτε τα ρουχα του, για να ξαπλωσει το μεσημερι....Πηγε λοιπον η Φωτω κι εκλεισε βιαστικα τη πορτα της κρεβατοκαμαρας με ενα μπαμ που θα ξυπναγε κι....ελεφαντα, αλλα ο Αναστασης δεν καταλαβε....Χριστο!
-Ειναι λιγακι βαρηκοος ο πατερας, ειπε η Σουλα στη Ντινα, για να δικαιολογησει το "μπαμ" στη πορτα!
Ενω η Φωτω πεταχτηκε στο μαναβη για ''καν´α χορταρικο'', οπως ειπε στα κοριτσια, η Σουλα με τη Ντινα συνεχισαν στο Ιντερνετ και μετα απο καμμια ωρα περιπου ακουσαν τον Ανασταση να στριφογυριζει και να σηκωνεται απο το κρεβατι, ετριζε τοσο αυτος ο παλιος σωμιες......
-Ρε συ Ντινα, θυμασαι τη ταινια που η Ζελβεγκερ κρατουσε ενα ημερολόγιο για τους γκομενους; Εδω γραφει οτι και στιχους να γραφεις σε βοηθάει να νιώθεις ήρεμος και χαρούμενος στη ζωη σου. Δεν παιζει ρολο τι γράφεις, λεει, αλλα κανει πιο καλο στους ανδρες να βγαζουν τα ...´πωθμενα τους!
Κατσε να πω στον πατερα να γραψει κανα στιχο, να ηρεμησει απο το αγχος, μωρ συ Ντινα!
-Tι λες βρε Σουλα, τωρα, αστον τον ανθρωπο ησυχο, σε μπελαδες να τον βαζεις; ειπε κοροιδευτικα η Ντινα.
-Πατερα, ακους; ρωτησε η κορη του.
-Τι λες, βρε Σουλα, φωναξε απο μεσα ο Αναστασης, που διαβαζε στο μεταξυ πρωτοσελιδα στην εφημεριδα για την ασκηση στο Αιγαιο και τους Αγγλους, που ουτε κι αυτοι εδωσαν ...’’σαφεις’’ εξηγησεις στην Ελλαδα, για τον εναέριο χώρο του Αιγαίου...Κουνουσε το κεφαλι του... Τι λεει, εδω περα «ο Βενεδικτος δηλωσε οτι το προφυλακτικό δεν είναι η απάντηση στο AIDS, στην Αφρικη, αλλά αντίθετα μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση;» Αλλο καλουδι, παρακατω, μονολογησε και διαβαζε: «Η ποινικοποίηση» της χρήσης της κουκούλας γινεται στο όνομα «της αποκατάστασης της κοινωνικής ειρήνης της χωρας;» Βρε ξυλο που θελουν πολλοι, ρε χαμενα κορμια του ....κ@@##!!
- Πατεραααα, μη συγχιζεσαι, φωναξε η Σουλα απο μεσα! Σου βρηκα κατι καλο για τ ´αγχος... Να γραφεις στιχους!
- Τι πραμα, μωρε;
-Για τους στιχους, λεω, πατερα, φωναξε απο μεσα και παλι η Σουλα.
- Ε, τι;
- Γραψ´τους, λεω, ακους;
- Και γραμμενους και χε......τους εχω, χρονια τωρα, ειπε ο Αναστασης και σηκωθηκε βαριεστημενος να παει και παλι στη τουαλεττα.......