Thursday, February 26

Λίγη τσίπα ρε!

Ο άνθρωπος που βλέπετε στο παράθυρο κάτω αριστερά τις τελευταίες μέρες περιφέρεται στα κανάλια και με αφορμή την απόδραση του Παλαιοκώστα καταγγέλλει την κυβέρνηση ζητώντας την παραίτηση του υπουργού δικαιοσύνης. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν τόσο αυτός όσο και το κόμμα που εκπροσωπεί είναι δυνατόν να πλειοδοτούν έτσι εύκολα σε υποκρισία, σε πολιτικό αμοραλισμό, σε ξιπασιά αν θέλετε. χωρίς να διαθέτουν το παραμικρό ίχνος συστολής και ντροπής.
Ο κύριος αυτός ήταν υπουργός ναυτιλίας όταν το Σαμίνα έστειλε στον τάφο 80 ανθρώπους και δεν είχε το στοιχειώδες φιλότιμο να αναλάβει την πολιτική ευθύνη υποβάλλοντας την παραίτησή του. Γατζωμένο στο υπουργικό θώκο το εν λόγω γελοίο ανθρωπάκι δεν δέχθηκε ότι είχε την ευθύνη του ελέγχου αξιοπλοΐας των σαπιοκάραβων του κάθε Σφηνιά, την ευθύνη για την εκπαίδευση του κάθε δόκιμου καπετάνιου, την ευθύνη για την τήρηση των κανονισμών και μέτρων ασφαλείας, την ευθύνη για το μπάχαλο της διάσωσης κλπ κλπ.
Προσέξτε, από την μια 80 άνθρωποι νεκροί και δεν ιδρώνει το αυτί μας κι απ’ την άλλη 2 δραπέτες και ζητάμε την παραίτηση του υπουργού! Αν αυτό δεν λέγεται θράσος τότε τι λέγεται ρε; Ο λαός μας έχει μια λέξη που νομίζω περιγράφει καλύτερα από όλες αυτό που λείπει από τον συγκεκριμένο κύριο αλλά και από πολλούς πολιτικούς: τσίπα!


Aντιγραφη απο to varometro