Thursday, December 13

Δέκα λόγοι να μην πάτε στο Μιλάνο

Αποτάσσομαι...

1. Σιχαίνεστε τη μόδα και τα trendy καταστήματα γενικότερα. Είστε κατά ο,τιδήποτε σινιέ και απορρίπτετε μετά βδελυγμίας τις σατανικές προτάσεις των designers για την επόμενη σεζόν.

2. Δεν σας αρέσει το καλό φαγητό. Λατρεύετε τα McDonalds, και το καλύτερό σας ιταλικό είναι η Pasteria.

3. Προτιμάτε να πληρώνετε κάτι παραπάνω για ό,τι ψωνίζετε. Δεν διανοείστε ότι μπορεί να αγοράσετε για 100 ευρώ το ίδιο πράγμα που στην Ελλάδα στοιχίζει 200.

4. (συνέχεια του προηγούμενου) Ιδιαίτερα στην κατηγορία "καφές", σας μπερδεύει τρομερά να πίνετε τον καλύτερο καφέ της ζωής σας σε τιμές 50%-70% (!) χαμηλότερες από το νεροζούμι της "χλιδάτης" ελληνικής καφετέριας.

5. Αισθάνεστε αγαλλίαση με την κακή εξυπηρέτηση του μέσου ελληνικού καταστήματος, οιασδήποτε κατηγορίας προϊόντων. Θέλετε να σας "φτύνουν" και απεχθάνεστε το πηγαίο χαμόγελο και τη φιλική - όχι δουλική - διάθεση να σας βοηθήσουν στην επιλογή σας.

6. Πιστεύετε ότι στο εξωτερικό θα είστε μακριά από τους Έλληνες. Στο Μιλάνο θα τους ακούτε και θα τους βλέπετε παντού, με προφορές Κρήτης έως Θράκης, να νοικιάζουν Lamborghini (Είναι γεγονός! Νοικιάζουν Lamborghini για ΠΣΚ στο Μιλάνο!), να ψωνίζουν στον Armani, και να ψάχνουν πού θα καπνίσουν.

7. Καπνίζετε πολύ και συνεχώς. Στην Ιταλία απαγορεύεται το κάπνισμα παντού σε εσωτερικούς χώρους, αλλά συχνά υπάρχουν υπαίθρια τραπεζάκια με λάμπες και θερμάστρες και έτσι η κατάσταση βολεύεται - τουλάχιστον για τον καφέ.

8. Έχετε μικρές βαλίτσες. Δεν θα χωράνε αυτά που θα αγοράσετε (εφόσον δεν εμπίπτετε στην κατηγορία 1 των "εχθρών της μόδας") και θα ταλαιπωρηθείτε την ημέρα της επιστροφής.

9. Πιστεύετε ότι δεν θα δείτε φύση. Κάντε μια βόλτα ως τη λίμνη Como, λιγότερο από μια ώρα απ' το Μιλάνο με τρένο, κι από εκεί πάρτε ένα καραβάκι μέχρι το γαλήνιο Bellagio και θα αλλάξετε γνώμη.

10. (προαιρετικά) Δεν έχετε κάποιον να μοιραστείτε ένα ταξίδι στην πιο παρεξηγημένη ίσως πόλη της Ιταλίας, με τους ανθρώπους που όχι μόνο ψηλομύτηδες δεν είναι - όπως τους θεωρούν οι υπόλοιποι Ιταλοί - αλλά έχουν πολύ χιούμορ, πολλή τρέλα, και πολύ χαμόγελο.

Για μένα, που δεν ανήκω σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες, ήταν το ωραιότερο ταξίδι που έκανα ποτέ! Μάλλον όμως είχα και καλή παρέα...

Arrivederci Milano!

Υ.Γ. Για φωτογραφίες, στο επόμενο ποστ.

6 comments:

Nenyaki : ) said...

απαπαπαπα καλέ! μακριά από εμάς!
πάλι καλά που μας προειδοποίησες!

(πόσο να έχουν τα εισιτήρια για εκεί άραγε... χμ...)

maria_pin said...

Ε λοιπόν Alex, το Μιλάνο είναι υπέροχο και με κακή παρέα!! Εγώ επέστρεφα πριν από κάποια χρόνια απο Βρυξέλλες στη Θεσσαλονίκη, και η επιστροφή είχε ένα κενό έξι ώρες στο Μιλάνο. Πήραμε λοιπόν το τρένο από τη Μαλπένσα ( που είναι δωρεάν για όσους έχουν αεροπορικό εισητήριο by the way..) και πήγαμε βόλτα στο Μιλάνο, πήγαμε και στα μαγαζιά, και στο Ντουόμο, και για μακαρόνια στις στοές, και για καφέ- ήταν η πιο όμορφη ημερήσια που έχω κάνει ποτέ! Χαλάλι το παγωμένο ψωμάκι που πρόσφερε για breakfast η Alitalia!!

Natassa said...

συμφωνώ και γω απόλυτα μαζί σου ... το βρίσκω τόσο σιχαμένο το Μιλάνο που να φανταστείς μόλις έκλεισα 3 εισιτήρια για μένα τον άνδτρα μου και τον γιό μου!!
θα ήθελα επίσης να συμπληρώσω στην λίστα σου και το ΜΕΓΑ κακό του Μιλάνου ... είναι πόρτα για ένα σωρό ωραία μέρη το πολύ 2 'ωρες οδήγηση π.χ.
Γενεύη... μπλιάχ...
Νίκαια.... 10 φορές μπλιάχ...
Γενοβα.... βρρ
Σαν Ρέμο.... σιγα τα ωα
Μασσαλία ... είναι λίγο πιο μακριά ...αλλα σιγα και τον τόπο
Αλμπα... σιγα με τα κρασιά και τις μάσες του πιεμοντε ... μμμ
να συνεχίσω ???
αντε 22/12 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Agobooks said...

Καλώς σας βρήκα!r

Anonymous said...

Ξέχασες να πείς ότι εκεί οι οδηγοί σταματάνε για να περάσουν οι πεζοί!Καλά, άπαιχτο το Μιλάνο και σαν πόλη και σαν κόσμος πιστεύω.Πήγα για ένα 5νθήμερο πρίν τις γιορτές και σκοπεύω να ξαναπάω σύντομα.

ChrisG said...

Εγω ζω εδω στο μιλανο και πραγματικα ειναι φοβερο μερος..αλλα χωρης την παρεα που ειχα στην ελλαδα δεν λεει..